Τώρα πώς μπορεί να γίνεται διαβούλευση για τη διαδικασία ενός πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ η τιμή εκκίνησης δεν είναι γνωστή, είναι μάλλον από τα αξιοπερίεργα.
Όπως και να ‘χει, η διαβούλευση για το ψηφιακό μέρισμα άρχισε και φυσικά το πρώτο θέμα συζήτησης είναι το κόστος.
Και πάλι βέβαια η συζήτηση είναι εκ των ουκ άνευ, αφού η νέα αποτίμηση εκτιμάται ότι θα καταλήξει περίπου στο 90% της αρχικής τιμής.
Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το δίκαιο και σοφό της διαδικασίας, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση της ΕΕΤΤ να παραχωρηθεί de facto από μία φέτα μεγακύκλων 2×5 στη ζώνη των 800ων σε κάθε πάροχο, ώστε να μην υπάρξει περίπτωση κάποιος να μείνει χωρίς.
Βέβαια, επειδή «τίποτε δεν είναι δωρεάν» και το κουτάκι που έχει ανοίξει ο Στουρνάρας στον κωδικό «αποκρατικοποιήσεις» πρέπει μόνο να γεμίζει, η… γαλαντόμος κίνηση της ΕΕΤΤ επιβαρύνει το τίμημα κατά 10-15% για τη standard φέτα, άρα η εξίσωση ήρθε στα ίσα της. Στην περίπτωση αυτή, η ΕΕΤΤ είναι η Κυρία επί των Τιμών (και των εσόδων)!!!
I don’t speak data
Διαβάζουμε καμιά φορά και κουνάμε επιτιμητικά το κεφάλι, όταν ακούμε για χώρες με υψηλό ποσοστό αναλφαβητισμού με όλα όσα, κατά κανόνα, συνεπάγεται η λαϊκή ρήση «άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο» Όλοι αναρωτιόμαστε στη συνέχεια πως γίνεται σε αυτές τις χώρες να μην υπάρχουν αρκετά σχολεία ώστε όλοι να έχουν όλοι πρόσβαση στην εκπαίδευση;
Τα ίδια ισχύουν όμως και για τον ψηφιακό αναλφαβητισμό. Σε αυτή τη γωνία της Βαλκανικής, μόλις που καταφέραμε λίγο περισσότερο από τους μισούς να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά μας το διαδίκτυο. Εμείς, που μέσα στις μικροχαρές της ζωής έχουμε βάλει τις λίγες στιγμές που ο δείκτης του speedtest αγγίζει το διψήφιο. Στη χώρα που το όνειρο του FTTH για τους μισούς είναι ισότιμο με τη Μεγάλη Ιδέα και για τους άλλους μισούς με Εθνικό ανέκδοτο. Οπότε ας το πάρουμε χαμπάρι επιτέλους!
Οι δείκτες δείχνουν εμάς (και μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα). Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω… Αν θέλετε επιβεβαίωση για όλα αυτά δείτε τις φωτό που ανεβάζει στο fb ο Παγκάκης από τη Σουηδία. Με προσοχή παρακαλώ, γιατί θα πάθετε κατάθλιψη!
Αποτελεσματικά αποτελέσματα
Βγήκαν τη βδομάδα που πέρασε και τα αποτελέσματα της hol και απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι το μαγαζί είναι στη σωστή τροχιά. Στην ανακοίνωση των ματζέντα γίνεται διακριτική μνεία για την αύξηση του λειτουργικού κόστους, η οποία χαρακτηρίζεται συγκυριακή.
Δε χρειάζεται να ανησυχούν και πολύ στην Ανδριανείου για τα λειτουργικά κόστη, αφού δύο είναι οι βασικές συνταγές για τη μείωση του, ισχύουν παντού και είναι δοκιμασμένες. Το outsourcing και οι οικονομίες κλίμακος μέσω ενοποιήσεων. Το πρώτο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το δεύτερο είναι στην τελική ευθεία…
Από την πλευρά της Κάντζας, το κοντέρ γράφει καλά νούμερα και η νύφη παραμένει ελκυστική. Βέβαια στην περίπτωση των πρασινοκίτρινων το δυνατό χαρτί στο τραπέζι είναι η συνεχής αύξηση της συνδρομητικής προίκας …συγνώμη, βάσης, αφού ο μαγνήτης του 3ple Play δουλεύει άψογα. Και τώρα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της Wind. Συνδυάζοντας τα τρία αποτελέσματα, ίσως προκύψουν ενδιαφέρουσες ενδείξεις.
Για να δούμε. Θα είναι αυτό το τρίμηνο που θα δούμε τις πολυαναμενόμενες ανακατατάξεις ή θα περιμένουν και οι πάροχοι τη λήξη της Ελληνικής προεδρίας για να κάνουν και αυτοί τον ανασχηματισμό τους;
Googlαρε και θα δεις
Έρχεται το Google Street view και στην Ελλάδα και αν το συνδυάσουμε πακέτο με το νέο αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητο, τότε το λύσαμε το πρόβλημά μας. Όσο το αυτοκίνητο θα μας πηγαίνει στον προορισμό μας θα αγναντεύουμε ανέμελα φορώντας τα Google Glasses και θα ακούμε μουσική από το Google music.
Τώρα αν έχει κάπου-κάπου και τίποτε σφήνες από Google Adds, εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Σκεφτείτε και τους φτωχούς διαφημιζόμενους, που θα παρακολουθούν με αγωνία τα Google analytics.
Μην ανησυχείτε όμως. Τώρα πλέον έχετε δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να ζητήσετε να σας «ξεχάσει» και όλα σας τα προσωπικά στοιχεία να διαγραφούν για πάντα. Είναι τόσο απλό; Όχι δεν είναι. Και δεν είναι και τόσο ξεκάθαρο, γιατί σύμφωνα με τη Google το κάθε αίτημα εξετάζεται και αξιολογείται, ενώ τα κριτήρια δεν είναι και πολύ σαφή. Αν δεν πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά εδώ.
Και για να μην έχετε καμιά αμφιβολία για τη διαφορά κουλτούρας Ευρώπης και Αμερικής στο συγκεκριμένο θέμα διαβάστε την επόμενη φορά που θα μπείτε στο gmail σας τι γράφει πάνω – πάνω: «Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies».