Με την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρίας, υπό την ονομασία ΔΕΗ e-Money Services, η ΔΕΗ εισέρχεται σε ακόμα ένα τομέα, αυτό των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή γίνεται πρωτίστως για τη κάλυψη των δικών της αναγκών διεκπεραίωσης συναλλαγών οι οποίες έχουν αυξηθεί με την εξαγορά του Κωτσόβολου και θα αυξηθούν περαιτέρω με την παροχή και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ διαθέτει μερίδιο περίπου 52% στην κατανάλωση ενέργειας, τιμολογώντας περίπου 5,5 εκατομμύρια μετρητές.
Η ΔΕΗ e-Money Services με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο θα λειτουργεί ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος κατά την έννοια των ν. 4021/2011 και ν. 4537/2018 με άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στις δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνονται υπηρεσίες που επιτρέπουν τις τοποθετήσεις μετρητών σε λογαριασμό πληρωμών, καθώς και όλες οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την τήρηση λογαριασμού πληρωμών, εκτέλεση πράξεων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμό πληρωμών που τηρείται στον πάροχο υπηρεσιών πληρωμών του χρήστη ή σε άλλο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.
Όπως εκτιμάται στο μεταξύ η ΔΕΗ μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινώσει το πως θα δραστηριοποιηθεί στην αγορά των συνδέσεων οπτικής ίνας μέχρι τα σπίτια και τις επιχειρήσεις (FTTH). Σύμφωνα με το πλάνο που έχει δημοσιοποιήσει το 2025 θα έχει κατασκευάσει περί τις 1,7 συνδέσεις.
Η ΔΕΗ δεν θα αρκεστεί στην παροχή δικτύου FTTH στη χονδρική, αλλά θα προχωρήσει στην παροχή της υπηρεσίας του γρήγορου Internet και στον τελικό καταναλωτή (λιανική).
Παράλληλα έχει συστήσει κοινή εταιρία με την Damac (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) η οποία θα κατασκευάσει data center στα Μεσόγεια, ισχύος 25 MW και συζητά με μεγάλη τεχνολογική εταιρία τη δημιουργία μεγάλου κέντρου δεδομένων σε ιδιόκτητες εκτάσεις που διαθέτει στα πρώην λιγνιτωρυχεία στη Δυτική Μακεδονία.