Το 2021, η προστιθέμενη αξία του ευρωπαϊκού τομέα τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) αντιστοιχούσε στο 5,5% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 4,7% από τις υπηρεσίες ΤΠΕ και 0,8% από τη μεταποίηση ΤΠΕ (ICT manufacturing).
Τα προαναφερθέντα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από την Eurostat, για την προστιθέμενη αξία, την απασχόληση, την έρευνα και ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό τομέα των ΤΠΕ.
Από τις χώρες της ΕΕ για τις οποίες υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τον συνολικό «τομέα ΤΠΕ», η χώρα με την υψηλότερη ακαθάριστη προστιθέμενη αξία ήταν η Μάλτα (10,3%), ενώ η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο ποσοστό (3,5%).
Οι τρεις χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά στις υπηρεσίες ΤΠΕ ήταν η Μάλτα (9,4%), η Κύπρος (8,9) και η Βουλγαρία (7,3%). Εν τω μεταξύ, η Ουγγαρία (1,2%), η Μάλτα (0,8%), η Λετονία και η Σλοβακία (και οι δύο με 0,6%) είχαν το υψηλότερο ποσοστό ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στο ICT manufacturing.
Όσον αφορά στο μερίδιο της απασχόλησης στον τομέα των ΤΠΕ στην «πίτα» της συνολικής απασχόλησης, ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 3,2% το 2021.
Μεταξύ 2011 και 2021, μόνο η Δανία κατέγραψε μείωση της απασχόλησης στον τομέα των ΤΠΕ στη συνολική απασχόληση (-0,6 ποσοστιαίες μονάδες π.μ.), ενώ η Λεττονία και η Εσθονία κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις στο μερίδιο της απασχόλησης στον τομέα των ΤΠΕ, επί του συνόλου: +2,5 ποσοστιαίες μονάδες και 2,2 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.
Το 2021, τα υψηλότερα μερίδια της απασχόλησης στις ΤΠΕ, στο σύνολο της απασχόλησης, εντοπίζονταν στην Ιρλανδία (6,1%), την Εσθονία (5,6%) και τη Σουηδία (5,2%). Την ίδια στιγμή, τα χαμηλότερα ποσοστά ήταν στην Ελλάδα (1,7%), την Πολωνία και την Πορτογαλία (και οι δύο 3,0%).