Στο πλαίσιο των εγκαινίων του περιπτέρου της ελληνικής αποστολής στο MWC 2024, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε, στην κάμερα του Infocom.gr, πως η έκθεση αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για το ελληνικό οικοσύστημα της πληροφορικής και της τεχνολογίας, που το βοηθά «να δείξει τι αξίζει».
«Το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι εδώ πέρα. Όλο το οικοσύστημα της τεχνολογίας, προκειμένου να υποστηρίξουμε ελληνικές λύσεις, να δείξουμε τι προϊόν μπορούμε να εξάγουμε και, φυσικά, να πάρουμε καλές ιδέες και να τις κουμπώσουμε στις ανάγκες μας. Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση που υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για μια καινούργια, πιο ψηφιακή, πιο φωτεινή, πιο αποτελεσματική Ελλάδα».
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου, ο Υπουργός τόνισε πως έχει ανατείλει «μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα», «η οποία πρωτοπορεί, είναι παράδειγμα προς μίμηση – όχι μόνο για την τεχνολογία, αλλά για τα οικονομικά της, για το πώς πλέον κινείται στην Ευρώπη και τον κόσμο. Την Ελλάδα σήμερα φέρνουμε εδώ και ελπίζουμε να είναι μόνο ένα μικρό περίπτερο αυτό, σε σχέση με αυτό το οποίο του χρόνου μπορούμε, με συνεργασίες, να αναπτύξουμε».
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί «μια καινούργια Ελλάδα, η οποία ακολουθεί το όραμα του Πρωθυπουργού. Ένα ψηφιακό κράτος, στο οποίο πλέον θα πάμε πολύ πιο γρήγορα, δεν θα ταλαιπωρούμε τους πολίτες, θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία με ψηφιακές διαδικασίες. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε και να για να την υλοποιήσουμε θέλουμε τη βοήθεια όλων των εταιρειών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, ότι το οικοσύστημα της τεχνολογίας δεν προλαβαίνει όλα αυτά τα έργα τα οποία τρέχουν και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να μπορέσουμε, στους χρόνους που απαιτούνται, να δώσουμε πίσω έργα αποτελεσματικά, έργα τα οποία θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα τα οποία έχουμε. Για να μπορέσουμε να κάνουμε πιο ασφαλή τη ζωή στην χώρα, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα».
Τέλος, σημείωσε πως το επόμενο διάστημα έρχονται ακόμη περισσότερες υπηρεσίες από το ψηφιακό κράτος, όπως ο προσωπικός αριθμός και η κατάργηση πιστοποιητικών, «έτσι ώστε και όλοι οι πολίτες να βλέπουν ότι υπάρχει ένα κράτος το οποίο μπορούν να εμπιστευτούν». «Να δείξουμε στους πολίτες ότι μπορούν να εμπιστεύονται το ελληνικό κράτος και στους επιχειρηματίες να έρθουν και να επενδύσουν, γιατί δεν θα ταλαιπωρηθούν Να γίνουμε πραγματικά ένα hub καινοτομίας καινοτομίας».
«Η MWC είναι μια πολύ καλή πηγή για σκέψη, για εμπειρία, για ερεθίσματα τα οποία προκύπτουν».
Αποστολή στην Βαρκελώνη: Δημήτρης Σκιάννης, Πέτρος Κυπραίος, Βλάσης Αμανατίδης. Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Κοτσακάς