Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Τα Ηνωμένα Έθνη βάζουν στο «μικροσκόπιο» 58 κυβερνοεπιθέσεις της Β. Κορέας

08/02/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι επιθεωρητές του τομέα κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών ερευνούν δεκάδες ύποπτες κυβερνοεπιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Βόρεια Κορέα, μέσω των οποίων συγκεντρώθηκαν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την περαιτέρω ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της.

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας συνέχισε να αψηφά τις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», τόνισε η ομάδα των ανεξάρτητων παρατηρητών προς μια επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως αναφέρεται σε έκθεση που επικαλείται το Reuters.

Η Β. Κορέα «προχώρησε σε περαιτέρω ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και παρήγαγε πυρηνικά σχάσιμα υλικά, αν και η τελευταία γνωστή πυρηνική δοκιμή πραγματοποιήθηκε το 2017», σημείωσαν οι παρατηρητές, προσθέτοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ συνέχισε τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, έβαλε έναν δορυφόρο σε τροχιά και πρόσθεσε ένα πυρηνικό υποβρύχιο στο οπλοστάσιό της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει απαγορεύσει στη Βόρεια Κορέα να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές και εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Από το 2006, η χώρα υπόκειται σε κυρώσεις του ΟΗΕ, τις οποίες το Συμβούλιο έχει επανειλημμένα ενισχύσει για να διακόψει τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής.

«Η επιτροπή διερευνά 58 ύποπτες κυβερνοεπιθέσεις της ΛΔΚ σε εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, μεταξύ 2017 και 2023, αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες φέρεται να βοήθησαν στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του προγράμματος όπλων μαζικής καταστροφής», έγραψαν οι παρατηρητές.

Οι βορειοκορεατικές ομάδες χάκερ που υπάγονται στο Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης -την κύρια υπηρεσία πληροφοριών της Πιονγκγιάνγκ- φέρεται να πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, όπως τόνισαν οι παρατηρητές.

«Στις τάσεις περιλαμβάνεται η στόχευση αμυντικών εταιρειών, αλυσίδων εφοδιασμού, αλλά και ολοένα και μεγαλύτερη κοινή χρήση υποδομών και εργαλείων», σύμφωνα πάντα με τους παρατηρητές.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

cyberhacking Cybersecurity north korea united nations
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οκτώ ψηφιακά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αναζητούν ολοκλήρωση μέσω ΕΠΑ

Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου

Η ΤΝ και η δύναμη των ανοιχτών πληροφοριών σε λάθος χέρια και γιατί όλοι θα μπορούσαμε να γίνουμε στόχος απάτης

ΙΤΕ: παρατηρήσεις από αεροπλάνο και δορυφόρο στην πόλη του Ηρακλείου

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Νέα iPhone 18 Pro και iPhone 18 Pro Max: Προ-παραγγελίες σε Telekom & ΓΕΡΜΑΝΟ
  • Θεσμικές συναντήσεις του Γραφείου Βρυξελλών της ΚΕΕΕ, ενόψει της επικείμενης ελληνικής προεδρίας
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Η συνεργασία μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου έχει στρατηγικό χαρακτήρα»
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Επενδύουμε 71,3 εκατ. ευρώ για 30 νέα σχολεία»
  • ACS: Νέες κληρώσεις για τους πελάτες της υπηρεσίας «My favourite ACS Locker»
  • Γεμάτες σχολικές τσάντες προσφέρει η JD|Cosmos σε σχολικούς οργανισμούς & ιδρύματα
  • Το ΙΤΕ χαρτογραφεί υλικά, θερμοκρασίες και την τρισδιάστατη μορφή της πόλης του Ηρακλείου
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.