Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) για τα μέλη του στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής. Στο πλαίσιο της εκδήλωση αυτής πέραν από την δικτύωση των μελών του με οργανισμούς και φορείς καινοτομίας, δώδεκα νέα μέλη που έχουν ενταχθεί τους τελευταίους μήνες στον ΣΕΚΕΕ, παρουσίασαν τις δραστηριότητες τους, καθώς και την αξία που τους δημιουργεί η συμμετοχή τους στον ΣΕΚΕΕ. Τα δώδεκα νέα μέλη είναι οι εταιρείες 33 Clouds, Aegean Solutions, DGTAL, Globalsat S.A., Linked Business, Progress Net, Push2Shop, Quintessential, Rething, SafeSize, Vertoyo, Voiceland.
Στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) συμμετείχαν φορείς του οικοσυστήματος όπως οι εταιρείες Deloitte Greece (Κωνσταντίνος Βαίτσας, Head of Innovation), Lamda Development (Δημήτρης Κόλλιας, Technology Director), Google (Πάνος Καφαντάρης, Sales Engineering Manager και Γιάννης Παπάζογλου, Channel Territory Manager), η πλατφόρμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων Open Cosmos (Νικόλαος Φλωράτος, Founder), και ο Κόμβος Καινοτομίας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση GR digiGOV-innoHUB (Γιάννης-Κωτσής-Γιανναράκης, Επικεφαλής). Οι τελευταίοι, παρουσίασαν και συζήτησαν τις προτάσεις τους αλλά και τις ευκαιρίες συνεργασίας με τα μέλη του ΣΕΚΕΕ.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Μάνος Μακρομάλλης, και ο Γενικός Διευθυντής, Άρης Μάρκου, παρουσίασαν την εξέλιξη των έργων και των δράσεων που υλοποιεί ο ΣΕΚΕΕ αυτή τη περίοδο, όπως η συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς κόμβους καινοτομίας (Smart Attica και GR digiGOV-innoHUB), και η διοργάνωση της ελληνικής αποστολής στην Διεθνή Έκθεση MWC24.
«Σε μία περίοδο όπου η έννοια της καινοτομίας πρωταγωνιστεί, στον ΣΕΚΕΕ πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό σε τακτά διαστήματα να φέρνουμε σε επαφή τις εταιρείες μέλη μας με σημαντικούς φορείς καινοτομίας, ώστε να διερευνούν ευκαιρίες συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουμε πλέον συναντήσεις αφού έχουμε αρχικά ανιχνεύσει τις ανάγκες των μελών μας αλλά και των φορέων, λόγω της καθημερινής μας επαφής μαζί τους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται υψηλό ποσοστό επίτευξης ουσιαστικών συνεργασιών. Άλλωστε αποτελεί κοινή παραδοχή ότι στα επόμενα βήματα του επιχειρείν και της καινοτομίας απαιτούνται συνεργασίες, όπου ο ΣΕΚΕΕ μπορεί και διαδραματίζει κομβικό ρόλο», δήλωσε ο Μάνος Μακρομάλλης, Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ.
Ο ΣΕΚΕΕ ιδρύθηκε το 2010 από 32 επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα εκπροσωπεί έναν δυναμικό κλάδο με περισσότερες από 70 εταιρείες, που απασχολούν περί τους 4.000 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων 1.000 επιστήμονες υψηλής ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Οι εταιρείες μέλη του Συνδέσμου διαθέτουν παρουσία σε 40 χώρες. Οι δραστηριότητές τους εκτείνονται από την ανάπτυξη λύσεων με την χρήση νέων τεχνολογιών (AI, Big Data) που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες, και τις υπηρεσίες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, μέχρι την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, περιεχομένου και εφαρμογών, mobile marketing, κ.ά.