Η SoftBank είναι το νεότερο μέλος που εντάσσεται στην πρωτοβουλία GSMA Open Gateway, επεκτείνοντας το σύνολο σε 35, με την ιαπωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να στοχεύει στην επιτάχυνση της βιομηχανικής συνεργασίας και στην ενίσχυση της καινοτομίας στο 5G μέσω κοινών API.
Σε σχετική δήλωση, ο πάροχος εξήγησε ότι στόχος του είναι να «ανοίξει την πόρτα σε ενισχυμένες ευκαιρίες συνεργασίας» μεταξύ τηλεπικοινωνιακών παρόχων και παρόχων υπηρεσιών εφαρμογών, «ενθαρρύνοντας μια μυριάδα καινοτομιών επιχειρηματικών μοντέλων και επιταχύνοντας την ανάπτυξη στην αγορά».
Η SoftBank τόνισε πως, με την κυκλοφορία υπηρεσιών 5G, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών με χρήση API που θα συνεργάζονται με τα δίκτυα έχουν αυξηθεί.
«Με την προώθηση τυποποιημένων API, οι πάροχοι υπηρεσιών θα βελτιώσουν τη συμβατότητα και τη συνδεσιμότητα με εγχώριους και διεθνείς παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, επιτρέποντας την απρόσκοπτη επέκταση των υπηρεσιών».
Η ανταγωνιστική KDDI ήταν ένας από τους 21 φορείς τηλεπικοινωνιακών δικτύων που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, κατά την αρχική ανακοίνωση της πρωτοβουλίας που πραγματοποιήθηκε στο MWC της Βαρκελώνης, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Το Open Gateway είναι ένα πλαίσιο καθολικών network API που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους developers εφαρμογών και σε άλλους συνεπή πρόσβαση σε δίκτυα παρόχων κινητής σε όλο τον κόσμο.
Τον περασμένο Ιούνιο, η GSMA γνωστοποίησε την επέκταση της πρωτοβουλίας, με την προσθήκη «των μεγαλύτερων παρόχων στον κόσμο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σχετική ανακοίνωση, δηλαδή των China Mobile, China Telecom και China Unicom.
Το GSMA Open Gateway αποτελεί ένα παγκόσμιο framework κοινών network Application Programmable Interfaces (APIs), που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν καθολική πρόσβαση στους developers, σε δίκτυα τηλεπικοινωνιακών παρόχων.
Το συγκεκριμένο framework ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του φετινού MWC. Όπως αναφερόταν τότε, «αποτελεί ένα πλαίσιο για τη διάθεση καθολικών, ανοιχτού κώδικα API σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τους developers, ώστε να έχουν πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών από δίκτυα κινητής, όπως η επαλήθευση τοποθεσίας ή ταυτότητας και η χρέωση μέσω δικτύου».