Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης SDG Digital, κράτη – μέλη του ΟΗΕ, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, διεθνείς οργανισμοί και φιλανθρωπικά ιδρύματα, προχώρησαν σε οικονομικές, στρατηγικές και επιχειρησιακές δεσμεύσεις, ώστε να βοηθήσουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) που προβλέπονται στην Ατζέντα 2030.
Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του SDG Digital, που συγκλήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) και το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP), η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, Amina J. Mohammed, δήλωσε: «Οι ψηφιακές τεχνολογίες, όταν χρησιμοποιούνται με ασφάλεια και υπευθυνότητα, μπορούν να αποτελέσουν καταλύτες οικονομικού και κοινωνικού μετασχηματισμού, φέρνοντας αποτελεσματικότητα σε κλίμακα και διευρύνοντας την εμβέλεια των λύσεων που έχουμε σήμερα για την υποστήριξη περισσότερων ανθρώπων».
Η Γενική Γραμματέας της ITU, Doreen Bogdan-Martin, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εκείνους που αφιερώνουν πόρους στην επείγουσα αποστολή της διασύνδεσης του κόσμου. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου όλοι, παντού, μπορούν να είναι μέρος ενός ασφαλούς, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμου ψηφιακού κόσμου».
Σύμφωνα με την SDG Digital Acceleration Agenda που παρουσιάστηκε στο SDG Digital, οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να ωφελήσουν 119 από τους 169 στόχους SDG, ή περίπου το 70%, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η κλιματική δράση, η εκπαίδευση, η πείνα και η φτώχεια.
Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων. η Partner2Connect Digital Coalition, που αποτελείται από τις Global Satellite Operators Association (GSOA), Google, Microsoft, Millicom, Telenor, ZTE, τη Δημοκρατία της Κορέας και την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν νέες δεσμεύσεις για την προώθηση της προόδου προς την καθολική και ουσιαστική συνδεσιμότητα και τον βιώσιμο ψηφιακό μετασχηματισμό. Νωρίτερα φέτος, ο συνασπισμός απηύθυνε μια παγκόσμια έκκληση για 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.
Η Microsoft προχώρησε σε μια δέσμευση για επέκταση του internet υψηλών ταχυτήτων σε 250 εκατομμύρια ανθρώπους, σε μη εξυπηρετούμενες και υποεξυπηρετούμενες κοινότητες έως το τέλος του 2025, συμπεριλαμβανομένων 100 εκατομμυρίων στην Αφρική. Για να το επιτύχει αυτό, η Microsoft θα συγκαλέσει ένα παγκόσμιο δίκτυο παρόχων Διαδικτύου και ενέργειας, κυβερνητικών φορέων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, που επικεντρώνονται στο κλείσιμο του παγκόσμιου ψηφιακού χάσματος.
Η Google ανακοίνωσε ένα νέο ερευνητικό κέντρο που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη για την καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας στην Αφρική και επιχορηγήσεις 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε 15 έργα τεχνητής νοημοσύνης. Η ZTE ανανέωσε τη δέσμευση της για την κατασκευή υποδομής δικτύου ΤΠΕ αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για υποεξυπηρετούμενες περιοχές, έως το 2025, και για την επιχορήγηση της Partner2Connect με 300.000 ελβετικά φράγκα.
Σε έναν χαιρετισμό που πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο, ο Dennis Francis, Πρόεδρος της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε: «Βάζοντας την ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο της ατζέντας μας για την αειφόρο ανάπτυξη, για το 2030, μπορούμε να πυροδοτήσουμε την ολιστική ανάπτυξη προς έναν κόσμο που είναι δίκαιος, πιο βιώσιμος και με περισσότερη ευημερία για όλους».