Η επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC), Jessica Rosenworcel, πρότεινε έναν νέο εθνικό στόχο, σε σχέση με την πρόσβαση σε προσιτές ευρυζωνικές συνδέσεις, καλύπτοντας το 100% του πληθυσμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FCC, η Rosenworcel επιδιώκει να μετρήσει την πρόοδο της ευρυζωνικής ανάπτυξης, εστιάζοντας σε κρίσιμα χαρακτηριστικά όπως η οικονομική προσιτότητα, η υιοθέτηση, η διαθεσιμότητα και η δίκαιη πρόσβαση.
«Στον σημερινό κόσμο, όλοι χρειάζονται πρόσβαση σε προσιτό, υψηλής ταχύτητας Διαδίκτυο, χωρίς εξαιρέσεις», δήλωσε η Rosenworcel. «Ήρθε η ώρα να συνδέσουμε τους πάντες, παντού. Οτιδήποτε λιγότερο από 100 τοις εκατό δεν είναι αρκετά καλό».
Το υπάρχον πρότυπο, που καθιερώθηκε το 2015 και προβλέπει 25 Mbps download και 3 Mbps upload, αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική αναβάθμιση. Ως μέρος του σχεδίου, η FCC προτείνει την αύξηση του εθνικού προτύπου σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στα 100 Mbps για download και 20 Mbps για upload, ωθώντας τους παρόχους να βελτιώσουν τις προσφορές τους και να προσεγγίσουν περισσότερους Αμερικανούς.
Προβλέποντας τις μελλοντικές απαιτήσεις, η Rosenworcel και η FCC προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και αναφέρονται σε έναν ξεχωριστό εθνικό στόχο για 1 Gbps για download και για 500 Mbps για upload, διασφαλίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν «στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής καινοτομίας».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «αυξάνοντας το εθνικό σταθερό ευρυζωνικό πρότυπο και θέτοντας φιλόδοξους στόχους, η FCC κάνει αποφασιστικά βήματα προς την ψηφιακή ένταξη, ανοίγοντας έναν κόσμο ευκαιριών στην εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, την υγειονομική περίθαλψη και όχι μόνο».
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε τον Ιούνιο τις κρατικές επιχορηγήσεις για το πρόγραμμα Broadband Equity, Access, and Deployment (BEAD), ύψους 42,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η χρηματοδότηση θα διανεμηθεί μεταξύ 50 πολιτειών και πέντε υπερπόντιων εδαφών, ως μέρος του φιλόδοξου σχεδίου του Biden για την επίτευξη καθολικής ευρυζωνικής πρόσβασης για όλους τους Αμερικανούς μέχρι το 2030.