Πριν από λίγες εβδομάδες, ο διευθυντής παγκόσμιων επικοινωνιών της Intel, Bernard Fernandes, ανέφερε, σε ανάρτηση του στο Twitter, ότι η γνωστή κατασκευάστρια θα έκανε κάποιες αλλαγές στο branding των CPU της, με την επερχόμενη, τότε, κυκλοφορία των chipset της οικογένειας Meteor Lake.
Σήμερα, η Intel επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στις συγκεκριμένες αλλαγές, καθώς ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει τους βασικούς επεξεργαστές που αναπτύσσει και που απευθύνονται στην καταναλωτική αγορά, σε Core και Core Ultra, στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία των Meteor Lake.
Η ανακοίνωση της Intel -που αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή στο branding των επεξεργαστών της τα τελευταία 15 χρόνια- έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου αποφάσισε να βάλει τέλος στα branding Pentium και Celeron για τα mobile chipset της, αναφέροντας ότι, ξεκινώντας από φέτος, θα ονομάζονται απλώς «Intel Processor».
Τα νέα ονόματα των CPU θα χάσουν, επίσης, το «i», που αποτελεί μέρος του branding των chip της και αρκετό καιρό. Ξεκινώντας με τις CPU Meteor Lake, η Intel θα τους ονομάζει μόνο με αριθμούς (3/5/7/9). Ο αριθμός γενιάς θα εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του αριθμού επεξεργαστή, αλλά δεν θα χρησιμοποιείται μπροστά από το όνομα της CPU.
Από εδώ και στο εξής, η σειρά Intel Core θα χρησιμοποιείται στα πιο mainstream chip της, ενώ το branding Core Ultra θα στοχεύει στους «πιο προηγμένους επεξεργαστές». Σύμφωνα με την Caitlin Anderson, αντιπρόεδρο της Intel και γενική διευθύντρια του Client Computing Group Sales, οι αλλαγές θα διευκολύνουν όσους αγοράζουν υπολογιστές που βασίζονται σε Intel, να γνωρίζουν τι είδους CPU περιλαμβάνεται.
«Ο οδικός χάρτης μας δείχνει πώς η Intel δίνει προτεραιότητα στην καινοτομία και την πρωτοπορία στην τεχνολογία, με προϊόντα όπως το Meteor Lake, που επικεντρώνονται στην ενεργειακή απόδοση και την τεχνητή νοημοσύνη σε κλίμακα. Για καλύτερη ευθυγράμμιση με τις προϊοντικές στρατηγικές μας, εισάγουμε μια δομή branding που θα βοηθήσει τους αγοραστές υπολογιστών να διαφοροποιήσουν καλύτερα» μεταξύ των προϊόντων της Intel.
Φωτογραφία από Maurizio Pesce υπό Creative Commons