Συναγερμός έχει ξεσπάσει στα χρωματοπωλεία του Αμαρουσίου, τα οποία αναζητούν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες του χρώματος magenta-pink και συγκεκριμένα τον κωδικό «#ea0a8e».
Το σύνθημα δόθηκε μετά την ανακοίνωση του προέδρου του Μεγάρου, ότι η Cosmote πρόκειται να ενσωματώσει το logo «Τ» της Τ-Mobile στα προϊόντα της, και προφανώς -λέμε εμείς- και στην επικοινωνιακή της ταυτότητα.
Φυσικά αστειευόμαστε, αφού το Μέγαρο δεν θα βαφτεί με χρώματα της Deutsche Telekom -τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον- αλλά δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε ένα ματζέντα «Τ» στο κέντρο του επιβλητικού κτιρίου στο δαχτυλίδι της Κηφισίας.
Μάλιστα, για όσους θυμούνται, από το 2008 είχε ξεκινήσει μία «καφενειακή» κουβέντα για το rebranding του ΟΤΕ σε T-Mobile, κάτι που δεν έφτασε μακρύτερα από μερικές σποραδικές αναφορές, με κυριότερη αιτία ότι το «ΟΤΕ» ήταν ισχυρό brand name, άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ελληνικές τηλεπικοινωνίες.
Στο ενδιάμεσο, η μετάβαση σε Cosmote αποδείχθηκε επιτυχημένη, αφού έγινε με σχέδιο και σταδιακά, χωρίς φανφάρες που να παραπέμπουν σε rebranding.
Η επιλογή της διατήρησης άλλωστε του ονόματος OTE-Cosmote, μόνο καλό έκανε στον όμιλο κατά την υπερδεκαετή ύφεση της οικονομίας, αφού καρπώθηκε τον επιτυχή μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό, διατηρώντας την οικεία εικόνα του απέναντι στους πελάτες, και αποφεύγοντας να «σηκώσει σκόνη» αναφορικά με τη μετοχική του σύνθεση.
Τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει, έχει έρθει η κατάλληλη στιγμή για την είσοδο ενός νέου συμβόλου στις τηλεπικοινωνίες, αφού οι καταναλωτές είναι ώριμοι να αγκαλιάσουν νέα brand names, ειδικά μετά την αλλαγή στο τοπίο, λόγω της εισόδου της Nova.
Από τη διοίκηση του ομίλου βλέπουν ότι έχει έρθει η ώρα για μια ανανέωση, χωρίς όμως να αλλάξει το βασικό προφίλ του brand «Cosmote», αλλά να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με το «Τ» του γερμανικού ομίλου.
Επίσης, ταυτόχρονα με τη βιτρίνα του ομίλου, ανανεώνονται και τα νούμερα, που βαίνουν συνεχώς ανοδικά.
Και δεν μιλάμε μόνο για τα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά επιπλέον για την επέκταση των δικτύων 5G και FTTH. Οι στόχοι για το τέλος του 2023 παραμένουν στο πλαίσιο του εφικτού, αφού από την Cosmote βλέπουν τη σύνδεση 1,4 νοικοκυριών με οπτική ίνα, και 90% κάλυψη του πληθυσμού με 5G.