Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 8 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Vodafone και E& σχηματίζουν «στρατηγική σχέση» στην EMEA

22/05/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η E& και η Vodafone Group συμφώνησαν σε μια στρατηγική σχέση που θα φέρει τους δύο φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων πιο κοντά, όσον αφορά σε ορισμένες πτυχές των δραστηριοτήτων τους.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας, η E& και η Vodafone κατέληξαν σε συμφωνία που καθιερώνει την E& ως τον λεγόμενο «cornerstone shareholder» της δεύτερης. Αυτή, όπως αναφέρεται, είναι η επόμενη φάση σε μια στρατηγική σχέση που ξεκίνησε τον Μάιο του 2022, όταν η E& πραγματοποίησε την αρχική της επένδυση στη Vodafone.

Η σχέση, όπως αναφέρεται, «επιτρέπει επίσης τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα περιοχών ανάπτυξης, καθώς η E& και η Vodafone μπορεί να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την αντίστοιχη επιχειρησιακή κλίμακα του άλλου και το συμπληρωματικό γεωγραφικό αποτύπωμα».

Στην αγορά του Enterprise, η E& και η Vodafone θα διερευνήσουν από κοινού παροχές διασυνοριακών ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων, σε πολυεθνικούς πελάτες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Οι υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν σταθερή και κινητή συνδεσιμότητα, Mobile Private Networks, IoT, Cybersecurity και Services που βασίζονται στο cloud. Η σχέση στοχεύει και στην εξέλιξη και υιοθέτηση του OpenRan.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της E& θα συμμετάσχει στο συμβούλιο της Vodafone ως μη εκτελεστικός διευθυντής, για όσο διάστημα η E& διατηρεί την τρέχουσα συμμετοχή του 14,6%. Η E& θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ορίσει έναν δεύτερο μη εκτελεστικό διευθυντή, εάν η συμμετοχή υπερβεί το 20%.

Ο Hatem Dowidar, Group Chief Executive Officer της E&, δήλωσε: «Η επένδυσή μας στη Vodafone βασίζεται στην καθιερωμένη θέση της Vodafone Group και τη παγκόσμια φήμη ως εξέχοντα παίκτη της βιομηχανίας που παρέχει συνδεσιμότητα αιχμής και ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το όραμα της E& να γίνει ένας παγκόσμιος τηλεπικοινωνιακός και τεχνολογικός παίκτης». Ο ίδιος καλωσόρισε τη Margherita Della Valle ως CEO της Vodafone και σημείωσε πως «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις ηγετικές της ικανότητες, ώστε να κατευθύνουμε την εταιρεία προς την ανάπτυξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική μας σχέση θα ξεκλειδώσει ευκαιρίες και για τις δύο εταιρείες».

Η Margherita della Valle, διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε καλά την e& και είμαι ευτυχής που θα ενισχύσουμε την υπάρχουσα σχέση μας μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας. Αυτό θα μας επιτρέψει να παρουσιάσουμε ευκαιρίες ενίσχυσης της απόδοσης στις αντίστοιχες αγορές μας και θα φέρει πρόσθετη εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες, στο διοικητικό μας συμβούλιο».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

E& Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για το IRIS² με 348 δορυφόρους και πρώτες εκτοξεύσεις το 2029

Η SpaceX προβλέπει ρόλο-κλειδί της Starlink στην παγκόσμια συνδεσιμότητα

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στις πυρόπληκτες περιοχές

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης & ΤΝ: οι βασικοί άξονες του νέου Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στο Ρέθυμνο

SmartTalks #126: Λευτέρης Αντωνόπουλος, Vodafone – Ασφαλής ψηφιακή οικογένεια!

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone
  • ΠΣΕ: Υψηλό τριετίας στα 27,6 δισ. € για το Α΄ Εξάμηνο – Εκτίναξη +26,3% τον Ιούνιο
  • Όμιλος ΔΕΗ: Νέα συμφωνία για χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ άνω των 2 GW
  • Όμιλος Fourlis: Συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής στο Sofia South Ring Mall
  • Η Deloitte Ελλάδος αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ
  • EFA GROUP: Στρατηγική επένδυση στη Fractal για την ανάπτυξη προηγμένων αμυντικών τεχνολογιών
  • Samsung: Επίσημη κυκλοφορία των Galaxy Z Fold8 Ultra, Fold8, Flip8, Watch Ultra2 και Watch9
RSS itsecuritypro.gr
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.