Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 19 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Fair share: «Πιέζει» η Vodafone – «Η κατάσταση είναι μη βιώσιμη»

22/05/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

To Vodafone Group ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε «αποφασιστική δράση» και σε μια «επανεκκίνηση πολιτικής», για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τηλεπικοινωνιακός τομέας.

Ο πάροχος εξέδωσε δήλωση, σε απάντηση της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε για το μέλλον του τομέα των τηλεπικοινωνιών και το λεγόμενο «fair share», η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, στις 19 Μαΐου.

Η Vodafone τόνισε ότι οι εταιρείες που δημιουργούν τη μεγαλύτερη κυκλοφορία δεδομένων, εξαιρουμένων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, θα πρέπει να «συμβάλλουν στο κόστος των δικτύων που τα μεταφέρουν».

Εξήγησε ότι η κίνηση δεδομένων στο δίκτυο της έχει αυξηθεί κατά 360% μεταξύ 2019 και 2022, με σχεδόν το 50% αυτού να παράγεται από τέσσερις από τους μεγαλύτερους παρόχους ψηφιακού περιεχομένου στον κόσμο.

Κοιτώντας προς το μέλλον, σημείωσε ότι «η κατάσταση είναι μη βιώσιμη». «Με απλά λόγια, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θέλουν να συνεχίσουν να επενδύουν σε αναβαθμίσεις δικτύου προς όφελος των Ευρωπαίων, αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να επωμίζονται μόνοι τους αυτό το κόστος».

Εκτός από τη συζήτηση για το «fair share», η εταιρεία αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων για την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, προωθώντας την ενοποίηση και την αποτελεσματική διαχείριση του φάσματος.

«Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο για την ΕΕ», δήλωσε ο Joakim Reiter, επικεφαλής υπεύθυνος εξωτερικών και εταιρικών υποθέσεων στη Vodafone, υπογραμμίζοντας ότι η Γηραιά ήπειρος έχει ήδη μείνει πίσω στους στόχους της γύρω από το 5g.

«Εάν η ΕΕ θέλει να πάει από τα λόγια στις πράξεις, πρέπει να δείξει σοβαρότητα και να προσφέρει λύσεις, στις επείγουσες αλλαγές που απαιτούνται για την προστασία και την εξασφάλιση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe telecoms Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

NGMN: Το Agentic AI απαιτεί κοινά πρότυπα και ισχυρές δικλίδες στα δίκτυα

Kearney: Μικτή εικόνα για την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δείκτη τηλεπικοινωνιών

Η νέα σειρά foldables της Samsung διαθέσιμη στη Vodafone

Τέσσερις CEOs τηλεπικοινωνιών πιέζουν την ΕΕ για άμεσο μπλοκάρισμα επιβεβαιωμένου CSAM

Συμφωνία για το IRIS² με 348 δορυφόρους και πρώτες εκτοξεύσεις το 2029

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2026
  • Back to School 2026 στο Πλαίσιο: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη Επιστροφή!
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για συντήρηση και υποδομές
  • Όμιλος Qualco: Αναλαμβάνει την ψηφιακή χαρτογράφηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Υγείας
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην εφαρμογή του Κανονισμού για την ΤΝ
  • Η Revolut δημιουργεί δίκτυο Revolut Lounge με πρώτο σταθμό την Κοπεγχάγη
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Δημιουργούμε ελικοδρόμιο στην Ύδρα, κάνοντας πράξη ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων»
RSS itsecuritypro.gr
  • 17 προσχέδια προτύπων για το Cyber Resilience Act σε δημόσια διαβούλευση
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.