«Όλες μας οι δράσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους γίνονται με επίκεντρο τον πολίτη. Εμείς στην Κοινωνία της Πληροφορίας συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθεια για ακόμα καλύτερα και περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρος Ασθενίδης κατά την διάρκεια της συμμετοχής του στο πάνελ του 8ου Delphi Economic Forum 2023 με θέμα «Innovation in Government» (Καινοτομία στο Δημόσιο).
Στο πάνελ συμμετείχαν εκτός του κ. Ασθενίδη οι κύριοι: Θανάσης Κοντογεώργης (Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών), Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος (Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης), Αθανάσιος Μπαλέρμπας (Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών), Νικος Μανιάτης (CEO της IBM Ελλάδας και Κύπρου), Θάνος Βαριάς (Partner στην Cognity) και η κυρία Εύη Δραμαλιώτη (Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης). Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κετσιετζής.
Ο Σταύρος Ασθενίδης στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε, αφού αναφέρθηκε πρωτίστως στην περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους που αποτελεί το στοίχημα της επόμενης ημέρας στάθηκε και στην μεγάλη συνεισφορά του Gov.gr σε πολίτες και επιχειρήσεις: «Όλα ξεκίνησαν από μια υπεύθυνη δήλωση και πλέον το Gov.gr προσφέρει περισσότερες από 1500 ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Αυτή η ψηφιακή κοσμογονία που έχει συντελεστεί έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο πολίτης την δημόσια διοίκηση και πως εξυπηρετείται από αυτή. Σκεφτείτε πόσο ανθρωποχρόνο έχουμε κερδίσει όλοι μας από την ψηφιακή ενοποίηση όλων αυτών την υπηρεσιών και διαδικασιών διαφορετικών φορέων. Εμείς σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτές τις ταχύτητες θέλουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε σχετικά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας για να τονίσει την ταχύτητα με την οποία καλείται η εταιρεία να υλοποιήσει απαιτητικές ψηφιακές δράσεις αναφέρθηκε ενδεικτικά στο market pass «το οποίο υλοποιήθηκε σε δύο μήνες, κάτι που συνιστά ρεκόρ για την δημόσια διοίκηση» ενώ σχετικά με τον θεματικό τίτλο του πάνελ σε σχετική ερώτηση για το αν έχει υπάρξει καινοτομία στο Δημόσιο αφού εξήρε το σύστημα του εμβολιασμού κατά την πρόσφατη πανδημία του κορονοϊού τόνισε: «Είναι καινοτομία για το Δημόσιο που έφερε τον πολίτη στο επίκεντρο του».
Ο κ. Ασθενίδης ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του επεσήμανε την μεγάλη επιδραστικότητα των «τεχνολογιών δημοσίου συμφέροντος» για τους πολίτες δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αξιοποίησουμε για την εξυπηρέτηση του πολίτη όλο το πλέγμα των τεχνολογιών. Αν συνταχθούμε λοιπόν σε αυτή την προσέγγιση και αλλάξουμε και το πλαίσιο μπορούμε να κατορθώσουμε σημαντικά πράγματα σε αυτό το επίπεδο».