Με αιχμή την ανάγκη του ιδιωτικού τομέα για εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών του συστημάτων η Bewise, boutique εταιρεία παροχής υπηρεσιών ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) αναπτύσσεται με ρυθμό 20% ετησίως.
Έχει μηδενικό δανεισμό, η στρατηγική της κινείται στη λογική της οργανικής ανάπτυξης, ενώ η διοίκησή της δεν αποκλείει στο μέλλον την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.
Επιδιώκει να αυξήσει το αποτύπωμά της στα έργα ψηφιοποίησης του δημοσίου με συγκεκριμένες λύσεις που αφορούν μεταξύ άλλων τις «έξυπνες πόλεις». Επί του παρόντος τα έσοδα που έχει από έργα του δημοσίου τομέα είναι της τάξεως του 7% του συνόλου.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Bewise, Μενέλαο Μακρυγιάννη, η εν λόγω εταιρεία, με 50 άτομα προσωπικό (αυξημένο κατά 27% σε σχέση με το 2021) στην πλειοψηφία τους διαπιστευμένοι μηχανικοί, το 2022 είχε τζίρο 5 εκατ. ευρώ και μικτό κέρδος (χωρίς τη μισθοδοσία) 2,7 εκατ. ευρώ.
Η εκτίμησή του είναι ότι και φέτος η ανάπτυξη της εταιρείας που μετρά 5 χρόνια λειτουργίας θα είναι 20%. Ο κ. Μακρυγιάννης σε χθεσινή ενημέρωση του Τύπου σημείωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας εμφανίζεται σήμερα πρόθυμος, περισσότερο από ποτέ, να εισάγει σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα και μάλιστα άσχετα από το αν λαμβάνει επιδότηση από κάποιο πακέτο στήριξης. Εκτίμησε ότι αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Η Bewise παρέχει λύσεις στο φάσμα των ΤΠΕ με tailor – made λύσεις σε βασικά πεδία (Business Apps, Cybersecurity, Modern Workplace και Cloud) ενώ δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό κυρίως μέσω των πελατών της που έχουν παρουσία και σε άλλες χώρες.
Όπως είπαν τα στελέχη της, έχει 478 πελάτες και έχει υλοποιήσει έργα στην Ελλάδα, Κύπρο, Δυτική Ευρώπη και στο Ντουμπάι.
Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής όπως Microsoft (κυρίως) Cisco, Dell, Checkpoint και Fortinet, ενώ βασικότεροι πελάτες της για το 2022 ήταν οι ΔΕΛΤΑ, Metro Cash & Carry, Goody’s Everest, Loreal, Καυκάς, Μύλοι Λούλη, Elpedison, Alumil, Pharmaten και άλλοι.