Η Siemens κυκλοφόρησε τις Ψηφιακές Υπηρεσίες Fire Safety, το πρώτο χαρτοφυλάκιο ψηφιακών και διαχειριζόμενων υπηρεσιών που συνδέει τα συστήματα πυρασφάλειας με το cloud, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να περάσουν από μια αντιδραστική προσέγγιση συμμόρφωσης στην πλήρη προστασία μέσω της έξυπνης ασφάλειας. Εφαρμόζοντας τις ψηφιακές υπηρεσίες στη λειτουργία, τη διαχείριση συμβάντων και τη συντήρηση, οι πελάτες μπορούν να βελτιώνουν τον εντοπισμό και την πρόληψη των κινδύνων, να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για τον έλεγχο των κινδύνων, να προστατεύουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και να παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ανθρώπους και τα περιουσιακά τους στοιχεία.
«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι με τα συστήματα πυρασφάλειας, η συμμόρφωση με τους κανονισμούς δεν είναι ισοδύναμη απαραίτητα με την ασφάλεια», δήλωσε ο Brad Haeberle, Senior Vice President, Services, Siemens Smart Infrastructure. «Με τις ψηφιακές υπηρεσίες πυρασφάλειας μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από την απλή τήρηση των κανονισμών της πυροπροστασίας, χρησιμοποιώντας δεδομένα και έξυπνα εφαρμοσμένα αναλυτικά στοιχεία για την πλήρη προστασία ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων. Η ανάπτυξη εξυπνότερων συστημάτων προστασίας μέσω της συνδεσιμότητας στο cloud μειώνει την επιβάρυνση των ανθρώπων, εξαλείφει τις περιττές διακοπές και παρέχει στις επιχειρήσεις τόσο την αναγκαία διαφάνεια σχετικά με τις διαδικασίες τους, όσο και την ομαλότερη λειτουργία και διαθεσιμότητα του συστήματος».
Με έναν συνδυασμό επιτόπιων και απομακρυσμένων υπηρεσιών, το νέο χαρτοφυλάκιο παρέχει απομακρυσμένη διάγνωση και υπηρεσίες που μειώνουν τον αντίκτυπο της αντιμετώπισης προβλημάτων και των επιθεωρήσεων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τα υψηλά επίπεδα γνώσης, εμπειρίας και ικανότητας του απομακρυσμένου και του τοπικού συστήματος, συνδυάζονται για την επίτευξη των στόχων του πελάτη. Η ερμηνεία και η μετατροπή μεγάλων δεδομένων σε έξυπνα δεδομένα επιτρέπει στους πελάτες να διασφαλίζουν προληπτικά την αξιοπιστία του συστήματος, να αποκτούν πλήρη διαφάνεια δεδομένων για τη διαχείριση συμβάντων και να δημιουργούν ασφαλέστερα και πιο αποδοτικά κτήρια.
Ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου
Με τις Ψηφιακές Υπηρεσίες Fire Safety, η συνεχής παρακολούθηση των επιπέδων ρύπανσης των ανιχνευτών διασφαλίζει, ότι όλοι οι πυρανιχνευτές λειτουργούν σωστά, αποτρέποντας περιβαλλοντικούς και άλλους εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου από το να θέσουν σε κίνδυνο την απόδοση των συστημάτων πυρασφάλειας. Το eLogbook διασφαλίζει επίσης ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα συμβάντα και τις δραστηριότητες του πίνακα καταγράφονται αυτόματα και γίνονται προσβάσιμες τόσο στους τοπικούς χειριστές όσο και στους τεχνικούς της Siemens μέσω του Service Portal, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση πληροφοριών στα συστήματα πυρασφάλειας. Λεπτομερείς ψηφιακές εγγραφές δημιουργούν αδιάψευστη και ασφαλή αποθήκευση δεδομένων για το ιστορικό του πίνακα πυρανίχνευσης, παρέχοντας στους χειριστές διαφάνεια δεδομένων για να ιεραρχήσουν τις μελλοντικές ενέργειες και να προετοιμαστούν για ελέγχους και επιθεωρήσεις.
Βελτίωση της επιχειρησιακής συνέχειας μέσω δοκιμών χωρίς ενοχλήσεις
Η Δοκιμή Χωρίς Ενοχλήσεις (DFT technology) χρησιμοποιεί ψηφιακή τεχνολογία ως προληπτική υπηρεσία για την επιβεβαίωση της ακεραιότητας των συστημάτων πυρασφάλειας. Η τεχνολογία DFT παρέχει τακτικές και αυτοματοποιημένες δοκιμές λειτουργίας όλων των περιφερειακών με δυνατότητα DFT στο σύστημα πυρανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένων test reports για την κατάσταση της ορθής λειτουργίας του ανιχνευτή, την αυτόματη ανάλυση των αποτελεσμάτων των δοκιμών καθώς και την αυτόματη δημιουργία ειδοποιήσεων εάν εντοπιστούν σφάλματα.
Η απομακρυσμένη δοκιμή ελέγχου καλής λειτουργίας του ανιχνευτή με ενσωματωμένη την τεχνολογία DFT συμπληρώνει τις επιτόπιες δοκιμές και δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να υπερβούν τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, βελτιώνοντας τα επίπεδα ασφάλειας ενώ διασφαλίζει ότι οι καθημερινές λειτουργίες συνεχίζονται αδιάλειπτα. Όταν απαιτείται επιτόπια δοκιμή, η απομακρυσμένη σύνδεση καθιστά δυνατή την έγκαιρη διενέργεια ειδικής διάγνωσης του συστήματος, επιτρέποντας την ταχεία διόρθωση τυχόν βλαβών.
Η Siemens ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς στον κόσμο που εφάρμοσε ένα διεθνώς έγκυρο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS) σύμφωνα με το ISO/IEC27001 για απομακρυσμένες και ψηφιακές υπηρεσίες. Η τεχνολογική πλατφόρμα της εταιρείας ελέγχεται τακτικά για αποτελεσματική προστασία και συνεχή βελτίωση, επιτρέποντας ένα εύρος εργαλείων για παροχή υπηρεσιών αιχμής.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες Fire Safety εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση Light + Building στη Φρανκφούρτη, 2-6 Οκτωβρίου 2022, είναι οι πρώτες στον κλάδο και βασίζονται στο Siemens Sinteso προσφέροντας: ένα αρθρωτό, δικτυακό σύστημα πυρανίχνευσης, εκκένωσης, συναγερμού και κατάσβεσης. Αποτελεί μέρος ενός πλήρους χαρτοφυλακίου κτηριακών υπηρεσιών από τη Siemens Smart Infrastructure – μέρος της ψηφιακής επιχειρηματικής πλατφόρμας Siemens Xcelerator – που συνδυάζει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία των επαγγελματιών της στον τομέα της ψηφιακής κατασκευής για να μειώνει το κόστος, να αυξάνει τα έσοδα και την ανάπτυξη, να ικανοποιεί τις απαιτήσεις βιωσιμότητας και να βελτιστοποιεί την απόδοση του κτηρίου.