Η LG Electronics φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα τον τελικό γύρο του 11ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Πληροφορικής για Νέους με Αναπηρίες (GITC). Κατά τη διήμερη εκδήλωση, εμπνευσμένοι, νέοι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο δοκίμασαν τις δεξιότητές τους σε δραστηριότητες βασισμένες σε υπολογιστές σε μια σειρά από χρονομετρημένες προκλήσεις. Με την υιοθέτηση ενός υβριδικού online και offline μοντέλου, αρκετές βασικές συμμετέχουσες χώρες όπως η Κορέα, η Ινδονησία και το Βιετνάμ δημιούργησαν χώρους και σε τοπικό επίπεδο.
Μετά την επιτυχία του προκαταρκτικού γύρου του GITC τον Αύγουστο, οι εγγραφές για το τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού ήταν πολλές. Τελικά, περισσότεροι από 320 συμμετέχοντες από 16 χώρες κλήθηκαν να συμμετέχουν στον τελικό γύρο που διεξήχθη διαδικτυακά. Αφού διαγωνίστηκαν σε τέσσερις προκλήσεις – eTool, eLifeMap, eContent και eCreative – οι νέοι διαγωνιζόμενοι συγκεντρώθηκαν τόσο αυτοπροσώπως όσο και διαδικτυακά για μια τελετή απονομής βραβείων που αναγνώρισε τους φετινούς νικητές, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να έρθουν κοντά και να μοιραστούν εμπειρίες.
Η πρόκληση eTool εξετάζει την ικανότητα των συμμετεχόντων να δημιουργούν και να επεξεργάζονται παρουσιάσεις χρησιμοποιώντας το Microsoft PowerPoint, καθώς και να χρησιμοποιούν συναρτήσεις και τύπους για να υπολογίζουν και να οργανώνουν δεδομένα στο Microsoft Excel. Το eLifeMap περιλαμβάνει τη διεξαγωγή προηγμένων αναζητήσεων κειμένου και εικόνων στο διαδίκτυο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, ενώ το eContent αξιολογεί την ικανότητα δημιουργίας και επεξεργασίας βίντεο με συγκεκριμένο θέμα. Τέλος, η πρόκληση eCreative, η οποία χωρίζεται σε δύο ενότητες, αναθέτει στους συμμετέχοντες να κωδικοποιήσουν ένα πρόγραμμα αυτοκινούμενου αυτοκινήτου (eCreative_SmartCar) και να αναπτύξουν μια ιδέα για μια τεχνολογία που θα κάνει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία πιο άνετη (eCreative_IoT).
Η LG Corporation, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας, ηγείται του GITC από το 2011. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους νέους με αναπηρίες γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα, ενισχύοντας την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν την πληροφορική, ώστε να βελτιωθούν οι ευκαιρίες τους στην απασχόληση και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο διαγωνισμός, ο οποίος διεξάγεται από την LG Electronics και την Οργανωτική Επιτροπή του GITC, και τώρα διανύει το εντέκατο έτος του, έχει προσελκύσει συνολικά περίπου 4.000 νέους συμμετέχοντες μέχρι σήμερα.
Χρησιμοποιώντας το GITC ως εφαλτήριο για ακαδημαϊκές και επαγγελματικές αναζητήσεις, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να προκαλούν τους εαυτούς τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και μετά τον διαγωνισμό. Η Faiza Pulri Adila από την Ινδονησία, η οποία κέρδισε το πρωτάθλημα all-around στο GITC 2018, σπουδάζει μηχανική νανοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Airlangga της Ινδονησίας. Επιπλέον, η Cheenmanee Tnanapon από την Ταϊλάνδη, το πρώτο άτομο με αναπτυξιακές αναπηρίες που κέρδισε το πρωτάθλημα all-round στο GITC του 2016, πρωτοστατεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, με την εμφάνισή της σε δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα της Ταϊλάνδης.
«Δούλεψα πολύ σκληρά για πολλές ημέρες με τους φίλους μου για τον διαγωνισμό, επειδή σκέφτηκα ότι αυτή η ευκαιρία ήταν ιδανική για μένα, ώστε να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου για να βελτιώσω τις ικανότητές μου», δήλωσε ο Varinporn Thongjamnong, ένας 19χρονος από την Ταϊλάνδη και νικητής του πρωταθλήματος all-around στο 2022 Global IT Challenge. «Είναι τιμή μου να είμαι ο φετινός νικητής του Global IT, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα με παρακινήσει να μελετήσω ακόμη πιο σκληρά για να πετύχω τα όνειρά μου».
«Οι τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στην καθημερινή μας ζωή και είναι κάτι σαν μια παγκόσμια γλώσσα που ξεπερνά τα σύνορα, τον πολιτισμό και πολλές άλλες διαφορές», δήλωσε ο Kim In-kyu, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του GITC. «Ελπίζουμε ότι οι υπέροχοι νέοι που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό αισθάνονται παρακινημένοι και ενδυναμωμένοι ώστε να αναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στο μέλλον».
Όπως τονίζεται στο Σχέδιο Καλύτερης Ζωής 2030 της LG, το GITC είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της εταιρείας στους βασικούς τομείς της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης. Η LG επενδύει σημαντικά στις μελλοντικές γενιές ως μέρος του ολοκληρωμένου πλαισίου κοινωνικής συνεισφοράς της και θα συνεχίσει να προωθεί διάφορες εκδηλώσεις και προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν την επόμενη γενιά ηγετών ενισχύοντας τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.