Η Smart Infrastructure της Siemens αναδείχθηκε ως κορυφαίος πάροχος πλατφορμών IoT για έξυπνα κτήρια από την ανεξάρτητη εταιρεία αναλυτών Verdantix. Η τελευταία έκδοση της έκθεσης «Green Quadrant: IoT Platforms for Smart Buildings 2022» της Verdantix ανέλυσε 17 πλατφόρμες IoT για έξυπνα κτήρια και αξιολόγησε τη Smart Infrastructure της Siemens ως έναν από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας IoT για την ικανοποίηση βασικών προτεραιοτήτων των ηγετών του κλάδου ακινήτων. Σύμφωνα με την έκθεση, οι πρωταρχικοί στρατηγικοί στόχοι των στελεχών του κλάδου εταιρικών ακινήτων για τα επόμενα τρία χρόνια είναι η μείωση του κόστους, η ευημερία των ενοίκων και η απαλλαγή των κτηρίων από τις εκπομπές άνθρακα.
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η αναγνώρισή μας ως ηγέτης στον κλάδο του IoT από τη Verdantix για ακόμα μια φορά, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων και υπηρεσιών για έξυπνα κτήρια», δήλωσε ο Dave Hopping, Διευθύνων Σύμβουλος στο τμήμα Solutions and Services της Smart Infrastructure της Siemens. «Καθώς οι πόλεις μας γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές κτηρίων στρέφονται σε ψηφιακά εργαλεία για να ενισχύσουν την αποδοτικότητα των επενδύσεών τους, να συμμορφωθούν με συγκεκριμένους κανονισμούς της αγοράς και να προσφέρουν καλύτερες εμπειρίες. Εφαρμόζοντας έξυπνα τη σωστή τεχνολογία, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας να πετύχουν τα σωστά αποτελέσματα για την επιχείρησή τους».
Η έκθεση σημειώνει ότι η Siemens προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων IoT για έξυπνα κτήρια, με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα στη διαχείριση ενέργειας κτηρίων και περιουσιακών στοιχείων, στις υπηρεσίες στο χώρο εργασίας, καθώς και στην παρακολούθηση και ανάλυση χώρου. Η έρευνα της Verdantix δείχνει επίσης ότι οι προηγμένες αναλύσεις και οι βελτιώσεις στη συνδεσιμότητα θα παρακινήσουν τη μελλοντική υιοθέτηση λύσεων IoT.
«Οι πλατφόρμες IoT επιτρέπουν τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων από ξεχωριστές περιπτώσεις και τη μετέπειτα σύνδεσή τους, οδηγώντας στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών για κτήρια», δήλωσε ο Hopping. «Συνδυάζοντας σύνολα δεδομένων από διαφορετικές περιπτώσεις χρήσεων, είμαστε σε θέση να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κτηρίου και τη συμπεριφορά των ενοίκων. Αυτό μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε στρατηγικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, τη σωστή λειτουργία του κτηρίου, καθώς και την απόδοσή του, εστιάζοντας στον χρήστη. Οι ψηφιακές υπηρεσίες είναι το κλειδί για τη δημιουργία κτηρίων που αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν και προσαρμόζονται».