Μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ZTE Νοτιοανατολικής Ευρώπης | Κύπρου | Ισραήλ
Η 7η Φεβρουαρίου 2020 σηματοδότησε την 35η επέτειο από την ίδρυση της ZTE και το 2020 είναι επίσης το 15ο έτος από τότε που η ZTE έχει δημιουργήσει δεσμούς με τον ελληνικό λαό. Για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη και την επιλογή των Ελλήνων στο brand της ZTE, θα καταβάλουμε προσπάθειες για να διατηρήσουμε τη δέσμευσή μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων με εξαιρετικές υπηρεσίες και αξιόπιστα προϊόντα και λύσεις σε λειτουργία συμμόρφωσης.
Βεβαίως, η πανδημία έφερε σημαντικές και εκ βαθέων αλλαγές στην εργασία και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και ο κόσμος αντιμετώπισε πρωτοφανείς προκλήσεις. Η Ελλάδα επιταχύνει τον ρυθμό μετάβασής της στην ψηφιακή εποχή. Η ZTE Ελλάδας ηγείται των προσπαθειών με φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια για να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή. Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, η ZTE Ελλάδας θα σταθεί με τους Έλληνες και μαζί μπορούμε να αντέξουμε αυτό τη δύσκολη περίοδο όπως πάντα.
Wang Jianbo
Διευθύνων Σύμβουλος
ZTE Νοτιοανατολικής Ευρώπης | Κύπρου | Ισραήλ
Όταν μιλάμε για την ψηφιακή οικονομία, πολλοί θα έχουν απορίες: τι είναι η ψηφιακή οικονομία; Και γιατί χρειαζόμαστε την ψηφιακή οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό; Σε γενικές γραμμές, ψηφιακή οικονομία σημαίνει την υιοθέτηση τεχνολογίας ΤΠΕ σε χιλιάδες αγορές, καθιστώντας αυτές τις αγορές πιο έξυπνες και πιο αποτελεσματικές. Σήμερα, η ψηφιακή οικονομία διαδραματίζει σημαντικότερο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, ειδικά το 2020. Το 2020 δεν είναι μια κοινή χρονιά, καθώς λόγω της πανδημίας COVID-19, νέοι τύποι ψηφιακών επιχειρήσεων αναπτύσσονται γρηγορότερα από πριν, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ηλεκτρονική εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η απομακρυσμένη εργασία. Οι παραδοσιακές αγορές επιταχύνουν τα αναπτυξιακά τους βήματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, και όλες αυτές οι αλλαγές κάνουν την ψηφιακή οικονομία τον βασικό πυλώνα της οικονομίας της κοινωνίας. Η ψηφιακή οικονομία μπορεί να γίνει η μηχανή ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Το 2019, ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας έφτασε το 5,4% και η συνολική κλίμακα έφτασε τα 31,8 τρισ. δολάρια, με όλο και περισσότερες χώρες να επενδύουν στην ψηφιακή οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός χρειάζονται υποστήριξη μέσω υποδομών. Η πιο σημαντική ψηφιακή υποδομή είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα, η ευρυζωνική σύνδεση, όπως ο δρόμος συνδέει τον καθένα με κάθε τερματικό, έτσι πρέπει να υπάρχει ροή πληροφοριών μεταξύ ανθρώπων και αγορών.
Η ZTE θέλει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στην Ελλάδα, ιδίως στις ελληνικές ευρυζωνικές κατασκευές. Η ZTE, μία μεγάλη κινεζικός εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ιδρύθηκε το 1985 και έχει 15 χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2020, η ZTE δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το εννιάμηνο του 2020. Η ZTE ανέφερε λειτουργικά έσοδα 10,59 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 15,4%. Τα έξοδα Ε&Α της ZTE ανήλθαν σε 10,79 δισ. RMB, αποτελώντας το 14,6% των εσόδων του εννιαμήνου.
Η υψηλή επένδυση στην Ε&Α φέρνει υψηλής ποιότητας ευρυζωνικά προϊόντα για να βοηθήσει τη ZTE να κερδίσει την αγορά. Τα προϊόντα σταθερής πρόσβασης της ZTE έχουν υιοθετηθεί από περισσότερους από 200 παρόχους σε περισσότερες από 100 χώρες. Στο τμήμα οπτικών ινών, η ZTE έχει ηγετική θέση με περισσότερες από 370 εκατομμύρια γραμμές εξοπλισμού FTTx που αναπτύσσονται παγκοσμίως. Όσον αφορά τα CPE, έχουν αποσταλεί περισσότερες από 390 εκατομμύρια συσκευές ZTE. Τα VDSL CPE και FTTH ONT της ZTE έχουν υιοθετηθεί σε μεγάλη κλίμακα από παρόχους κορυφαίου επιπέδου όπως DT, Orange και AMX. Στην Κίνα, η ZTE κέρδισε μεγάλο μερίδιο από τις προσφορές της China Telecom 2019 για τον εξοπλισμό PON της. Η ZTE κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο μέτωπα (GPON και 10G-EPON) και τη δεύτερη σε μία μέτωπο (XG-PON), ως ηγέτης παροχής οπτικών ινών με προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως στους κύριους παρόχους της Κίνας. Με το διεπαρχιακό δίκτυο κορμού phase-13 OTN της China Mobile, η ZTE κέρδισε τη Western Plane, αποκτώντας μερίδιο αγοράς 50%. Με συνολικό μήκος πάνω από 50.000 χιλιόμετρα, θα γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό δίκτυο OTN στον κόσμο.
Η ZTE κέρδισε την προσφορά για το μεγαλύτερο οπτικό δίκτυο ROADM της China Telecom, ενώ πήρε μερίδιο αγοράς 30%. Περιλαμβάνει περίπου 800 σταθμούς με συνολικό μήκος 47.500 χιλιόμετρα.
Η ZTE έχει μερίδιο αγοράς 35% στην China Unicom, δημιουργώντας το πρώτο δίκτυο 200G της τελευταίας. Η ZTE έχει ήδη αναπτύξει περισσότερα από 600 δίκτυα οπτικών ινών 100G / B100G OTN παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 5 εκατομμύρια CPE παρέχονται από την ZTE Ελλάδας. Με τα τερματικά ευρυζωνικής σύνδεσης της ZTE επιτρέπεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η εκμετάλλευση ευρυζωνικών δικτύων.
Όσον αφορά τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκές ικανότητες, η ZTE βρίσκεται στην ευρωπαϊκή αγορά για πάνω από 15 χρόνια. Η βιώσιμη επένδυση στην Ευρώπη που πραγματοποίησε η ZTE, στοχεύειστις τοπικές θυγατρικές σε πτυχές ανθρώπινου δυναμικού, logistics, αποθήκες και κέντρα καινοτομίας. Για να ενισχύσει τη μελλοντική συνεργασία, η ZTE δεσμεύεται για την ενίσχυση των εγχώριων ικανοτήτων.
«Η ZTE εκτιμά πάντα την τεχνολογική καινοτομία. Έχουμε δημιουργήσει κέντρα καινοτομίας στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Ιταλία και στην Αυστρία, μαζί με τοπικούς φορείς. Μέσω των λειτουργιών των κέντρων καινοτομίας, συνεργαζόμαστε με εγχώριους συνεργάτες, πανεπιστήμια και τρίτους οργανισμούς, για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών 5G και την εκπαίδευση τοπικών καινοτόμων ταλέντων. Σε σύγκριση με άλλες περιοχές, η ευρωπαϊκή αγορά, τα επόμενα δύο έως πέντε χρόνια, πιθανότατα θα γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά για τη ZTE », ανέφερε ο κ. Tang Wenhao, CTO της ZTE για την Ευρώπη και την Αμερική.
Τα τελευταία χρόνια, η ZTE Ιταλίας έχει γίνει σημαντικός παράγοντας σε σημαντικές συμφωνίες και στρατηγικές λειτουργίες, στους τομείς υποδομών δικτύων και mobile συσκευών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Γίνονται επενδύσεις ενός δισ. ευρώ στην Ιταλία τα επόμενα πέντε χρόνια για την υλοποίηση του 5G.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών της Κίνας (CIIE) το 2019, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Li Zixue, πρόεδρο της ZTE. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Li είπε: «Η ZTE θα τηρήσει τη στρατηγική της και θα συνεχίσει να ενισχύει την επένδυση στην καινοτόμο Ε&Α για το 5G από άκρο σε άκρο, η οποία φέρει την κορυφαία τεχνολογία 5G της ZTE παγκοσμίως. Η ZTE δημιούργησε το δικό της σύστημα συμμόρφωσης σύμφωνα με τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα και η ασφάλεια του δικτύου είναι σίγουρη και αξιόπιστη.» Ανέφερε επίσης ότι, με τη ZTE Ελλάδας να είναι ο επιχειρησιακός κόμβος στην περιοχή των Βαλκανίων, η ZTE θα συνεργαστεί με την Ελλάδα για να επεκτείνει τη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλους τους τομείς, και να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη και να διευκολύνει την κατασκευή ψηφιακών ευρυζωνικών υποδομών στην Ελλάδα, με την τεχνολογική ισχύ της ZTE στα σταθερά δίκτυα. Ο πρωθυπουργός μίλησε ιδιαίτερα για τα επιτεύγματα που σημείωσε η ZTE στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και είπε ότι ήταν μια πολύ αξιόπιστη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, με ευρέως αναγνωρισμένη ποιότητα προϊόντων και ισχυρή ανταγωνιστικότητα. Ο πρωθυπουργός ενθάρρυνε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας της Κίνας που εκπροσωπούνται από την ZTE να επενδύσουν στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα αποτελέσει βασικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης και ανυπομονεί να επεκτείνει τη συνεργασία με τη ZTE ώστε να επιτύχει μία κατάσταση win-win.
Μιλώντας για τρόπο λειτουργίας με συμμόρφωση, η ZTE προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την εμπορική αποδοτικότητα και την επιχειρησιακή βιωσιμότητα υπό την προϋπόθεση της ασφαλούς λειτουργίας. Η ZTE είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός υποδειγματικού συστήματος συμμόρφωσης στον κλάδο, και στην επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης μαζί με πελάτες, προμηθευτές και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους παγκοσμίως. Σε μία συνεχή πορεία βελτίωσης, το νέο πρόγραμμα συμμόρφωσης της ZTE περιλαμβάνει τη δέσμευση για την κατασκευή συστημάτων συμμόρφωσης, όπως ο έλεγχος εξαγωγών, ο GDPR, και έργα με προτυποποιημένη λειτουργία. Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και άλλους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την προστασία δεδομένων, για χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, η ZTE έχει δημιουργήσει ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα συμμόρφωσης και διεξήγαγε συστηματικό έλεγχο κινδύνων.
Με ευρυζωνικά δίκτυα, όπως ο δρόμος για την ψηφιακή οικονομία, η ZTE θέλει να φτιάξει δρόμους ψηφιακής οικονομίας, και να μοιραστεί τις πλούσιες εμπειρίες της για κατασκευή ευρυζωνικών δικτύων με τους Έλληνες. Η ZTE θα συνεχίσει να επιχειρεί με σιγουριά, και θα προχωρά μπροστά με έναν τρόπο που θα δημιουργεί περισσότερη αξία για την κοινωνία, και θα φέρει στους ανθρώπους έναν πιο βιώσιμο και χαρούμενο τρόπο ζωής.