Με πολλές αιχμές εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής παραιτήθηκε, από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), σχεδόν ένα μήνα μετά την τοποθέτησή του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας ομότιμος διευθυντής της διοίκησης διαστήματος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επικεφαλής ερευνητής σε διάφορες διαστημικές αποστολές της NASA Σταμάτης Κριμιζής.
Την παραίτησή του έχει υποβάλλει και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΔΟ Κωνσταντίνος Πιλαφτσής. Οι παραπάνω εξελίξεις δεν είναι ότι καλύτερο για ένα σημαντικό εγχείρημα όπως είναι η δημιουργία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και μένει να δούμε αν εν τέλει ο νεοσύστατος Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπάρχουν.
Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ αναλαμβάνει ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών, νυν διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ενώ στο Συμβούλιο του Οργανισμού θα μετέχει πλέον και ο Μηχανικός – Αεροναυπηγός και τέως Τεχνικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), Κωνσταντίνος Σταυρινίδης». Δεν ανακοινώθηκε ποιος θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, απευθύνει διάφορες κατηγορίες στη ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και συγκεκριμένα εναντίον του υπουργού Νίκου Παππά και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Βασίλη Μαγκλάρα, σημειώνοντας «ότι γίνεται προσπάθεια καθαρής χειραγώγησης του ΕΛΔΟ προς προκαθορισμένες κατευθύνσεις» ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει:
«Δυστυχώς πολύ σύντομα μου έγινε σαφές ότι ο κ. Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ. υπουργού, το ρόλο του «Τσάρου του Διαστήματος» στην Ελλάδα, αν και δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Φαίνεται λοιπόν πως εγώ περισσεύω, εφόσον δεν δέχομαι να είμαι φερέφωνο κανενός. Το παρόν νομικό πλαίσιο, όπως εφαρμόστηκε με τις πρόσφατες Υπουργικές Αποφάσεις, ακρωτηρίασε τον ΕΛΔΟ, μεταφέροντας τις αρμοδιότητές του, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στον Ευρωπαϊκό Διαστημικό Οργανισμό, σε μη ειδικούς υπαλλήλους του Υπουργείου. Δυστυχώς, έτσι δημιουργούνται συνθήκες που υπονομεύουν τα «3Α» όπως συνηθίζω να λέω, Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία, και καθιστούν τη συμμετοχή μου αδύνατη.»
Στην σύντομη απάντηση του υπουργείου αναφέρεται ότι «προκαλεί έκπληξη η ταχύτητα με την οποία πρόλαβε ο κ. Κριμιζής, εντός τεσσάρων εβδομάδων, να αξιολογήσει και να κρίνει αμετάκλητα την προσπάθεια της χώρας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μία συντονισμένη εθνική στρατηγική στον τομέα του Διαστήματος» και προστίθεται: «Η πρωτοβουλία που ανέλαβε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνεχίζεται. Καθένας κρίνεται από τις επιλογές του. Η επιτυχία μιας προσπάθειας που στηρίζεται -ήδη από την εξαγγελία της- από πλήθος ερευνητών και εργαζομένων σε εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες δεν μπορεί να εξαρτάται από πρόσωπα.»