Οι προτεινόμενοι για τις θέσεις του προέδρου και των δύο αντιπροέδρων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνος Μασσέλος και Αγγελική Σγώρα, Σπυρίδων Παντελής αντίστοιχα έχουν κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιανουαρίου.
Γνωστά έγιναν χθες το βράδυ και τα 6 νέα μέλη της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ έπειτα από τη δημοσιοποίηση της απόφασης διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για τους Αντώνιο Γαστεράτο Καθηγητή, Πρόεδρο του Τμήματος Συστημάτων Παραγωγής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Αριστέα Σινανιώτη Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά, Κουλούρα Γρηγόριο Επίκουρο Καθηγητή Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνα, Νικόλαο Καψάλη Διδάκτορα ΕΜΠ, Αργυρώ Μαγκανιώτη Διδάκτορα Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Ελένη Γουσίου Οικονομολόγο.
Τον προτεινόμενο για τη θέση του προέδρου της ΕΕΤΤ Κώστα Μασσέλο συνοδεύει ένα πλούσιο βιογραφικό: Είναι καθηγητής στη σχεδίαση υπολογιστικών συστημάτων στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και από το 2013 πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έλαβε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 1994, MSc σε VLSI Systems Engineering από το University of Manchester Institute of Science and Technology το 1996 και Διδακτορικό από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2000. Η διδακτορική του έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Inter-university Micro Electronics Centre (IMEC) στο Βέλγιο όπου ήταν ερευνητής την περίοδο 1997-1999. Την περίοδο 2001 – 2004 εργάσθηκε στην εταιρεία INTRACOM σε έργα έρευνας και ανάπτυξης συστημάτων ασύρματων επικοινωνιών. Από τις αρχές του 2005 έως και το 2006 ήταν lecturer στο Department of Electrical and Electronic Engineering του Imperial College. Από το 2006 εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ είναι honorary lecturer του Department of Electrical and Electronic Engineering του Imperial College. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν compilers, architecture synthesis, FPGAs, integrated circuits design και low power design. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Από το 2005 συμμετέχει συστηματικά ως εμπειρογνώμονας σε αξιολογήσεις προτάσεων χρηματοδότησης και ερευνητικών έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει σαν αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, πρόεδρος της επιτροπής ερευνών και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η Αγγελική Σγώρα που προορίζεται για τη θέση του αντιπροέδρου των Τηλεπικοινωνιών είναι ερευνήτρια και μεταδιδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Μέχρι πρόσφατα ήταν σύμβουλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών Νίκου Παππά.
O Σπυρίδων Παντελής ο οποίος προορίζεται για τη θέση του αντιπροέδρου για τα Ταχυδρομεία διετέλεσε μεταξύ άλλων Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΟΤΕ Plus και είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Επίσης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.) του Ecole Nationale Superieure des Telecommunications (ENST) του Παρισιού, με ειδίκευση στις Οπτικές Επικοινωνίες και Οπτική Επεξεργασία Εικόνας στις Τηλεπικοινωνίες.
Η είδηση των στελεχών που θα πλαισιώσουν την Ολομέλεια της ΕΕΤΤ έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Ωστόσο, μένει να φανεί αν το «νέο» αίμα θα ανταπεξέλθει στις προσκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει καθώς εκκρεμούν σοβαρές αποφάσεις και την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων σε δίκτυα νέας γενιάς με βάση Κανονισμό της ΕΕΤΤ.