Στις αρχές του επομένου χρόνου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις δύο δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν για την εξαγορά της Cyta Ελλάδος από τις Vodafone και Wind, ενώ παράλληλα θα «τρέξει» ο οικονομικός και νομικός έλεγχος (Due Diligence) από τους ενδιαφερόμενους για τη Forthnet στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχουν ξεκινήσει οι πιστώτριες τράπεζες.
Αναφορικά με τη Cyta η μόνη περίπτωση να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι οι προσφορές και των δύο ενδιαφερομένων να είναι χαμηλότερες των προσδοκιών της μητρικής εταιρείας. Δεν θεωρείται δεδομένο ότι με το άνοιγμα των προσφορών το διοικητικό συμβούλιο της κυπριακής εταιρείας θα λάβει αμέσως αποφάσεις, εκτός αν μια από τις δύο προσφορές είναι ικανοποιητική και ταυτόχρονα σημαντικά μεγαλύτερη από την άλλη. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον ένα υποψήφιο αγοραστή ή και από τους δύο να βελτιώσουν την οικονομική τους προσφορά.
Στο στρατόπεδο της Forthnet κυριαρχούν σενάρια περί ενδιαφέροντος από επενδυτικά κεφάλαια με προοπτική να την εξαγοράσουν, υπό την προϋπόθεση όμως ενός «κουρέματος» του δανεισμού της ή μιας γενναίας αναδιάρθρωσής του με παράλληλο μετασχηματισμό της ίδιας της εταιρείας, ώστε σε δεύτερο χρόνο να καταστεί ελκυστική για την εξαγορά της από τηλεπικοινωνιακό πάροχο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ενδιαφερθεί για την εισηγμένη (χωρίς βεβαίως να δεσμεύονται) επενδυτικά κεφάλαια όπως το Apollo Global Management, Pillarstone, Providence, ένα κινέζικο (που πιθανότατα συνδέεται με την PCCW) και το Golden Tree που αποτελεί βασικό μέτοχο της Wind.
Παρόντες στη διαδικασία για τη Forthnet θα είναι προφανώς και οι Vodafone – Wind οι οποίες στη φάση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται στη λογική να υποβάλλουν προσφορά συνεργαζόμενες ως κοινοπραξία και όχι χωριστά όπως στην περίπτωση της Cyta.