Παρά τα όσα περί αντιθέτου διαρρέονταν, σε κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς για τη Forthnet δεν προέβη χθες, η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. Η PCCW Global παραμένει ενεργή στη διαδικασία πώλησης της Cyta Ελλάδος και με ενδιαφέρον αναμένεται αν τελικά θα κάνει δεσμευτική προσφορά στις 18 Δεκεμβρίου.
Την ίδια στιγμή «κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση των Vodafone και Wind αναφορικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στη διαδικασία που έχουν ανοίξει οι πιστώτριες τράπεζες για την πώληση της Forthnet.
Σύμφωνα με επιλεκτικές τραπεζικές «διαρροές», πιο θερμό για τη Forthnet εμφανίζεται το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management.
Από την αρχή που οι πιστώτριες τράπεζες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να «τρέξουν» διαδικασία για τη Forthnet στελέχη των Vodafone και Wind σημείωναν ότι η όλη διαδικασία είναι ασαφής, χωρίς την παράθεση των αναγκαίων στοιχείων, προσθέτοντας την απορία τους γιατί επισπεύδεται, ειδικά σε μια χρονική συγκυρία που βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση της Cyta.
Ωστόσο, όπως εκτιμάται οι δύο εταιρείες είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν εκτός των εξελίξεων στη Forthnet, οπότε πιθανότατα η όλη διαδικασία να έχει ακόμα πολύ δρόμο. Εκτός αν, η πλευρά των τραπεζών, έχει εξασφαλισμένο ένα δεύτερο σχέδιο, στο οποίο δεν είναι αναγκαία η συμμετοχή των Vodafone και Wind, εταιρείες, που με όρους λογικής και αγοράς, αποτελούν τους βασικούς υποψηφίους για την εισηγμένη.
Τη διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών έχει αναλάβει η Nomura International, η οποία έχει απευθυνθεί σε διάφορους φορείς διεθνώς (τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και επενδυτικά κεφάλαια. Οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Alpha Bank έχουν θέσει υπό τον άμεσο έλεγχό τους το 32,76% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, ενώ να σημειωθεί ότι θεωρητικά μπορούν να φθάσουν στο 70% εφόσον μετατρέψουν σε μετοχές ολόκληρο το Μετατρέψιμο Ομολογιακό που έχουν συνάψει με την εισηγμένη.