Το Internet of Everything γίνεται πραγματικότητα, καθώς άνθρωποι, επιχειρήσεις, μηχανές και αισθητήρες, συνδέονται με έξυπνα ετερογενή δίκτυα, που τρέχουν όλο και πιο ισχυρές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε ανοικτές πλατφόρμες.
Για να ανταγωνίζονται αποτελεσματικά, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους μέσω της ανάπτυξης τεχνολογικών υποδομών και την χρήση AI για τη βελτιστοποίηση των δραστηριοτήτων τους.
Η ZTE, βασικός προμηθευτής κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών παρόχων και άλλων φορέων, όπως οι Telefonica, SoftBank, China Mobile, Hutchison και VimpelCom, αναδεικνύουν στο MWC 2017, νέες καινοτόμες 5G ready λύσεις, όπως σταθμούς βάσεις με δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων 50 Gbps, αλλά και pre-5G λύσεις που επιτρέπουν στους φορείς που θα τις χρησιμοποιήσουν την ανάπτυξη 5G τεχνολογιών, στις υπάρχουσες 4G LTE υποδομές.
Επίσης, στην φετινή παρουσία του στη Βαρκελώνη, ο Κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός, παρουσίασε νέες smart ΙοΤ λύσεις, για το παρκάρισμα, τον έλεγχο φωτισμού και ρύπανσης και πολλά άλλα. Το project της έξυπνης στάθμευσης, θα δούμε σε πιλοτική μορφή να εφαρμόζεται άμεσα και στον Δήμο Αθηναίων και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνακίου, με 106 θέσεις να διατίθενται.
Η λειτουργία θα πραγματοποιείται μέσω μαγνητικών αισθητήρων της ZTE που θα βρίσκονται τοποθετημένοι στην άσφαλτο, και θα αναγνωρίζουν πότε ένα όχημα είναι σταθμευμένο σε αυτήν ή αν η θέση είναι ελεύθερη. Οι αισθητήρες θα είναι αδιάβροχοι και ανθεκτικοί προς ελαχιστοποίηση του κόστους και της συχνότητας συντήρησής τους, με μπαταρία διάρκειας πέντε ετών. Οι εργασίες τοποθέτησης των αισθητήρων θα ξεκινήσουν από τα μέσα Απριλίου, ενώ οι έξυπνες θέσεις στάθμευσης αναμένεται να λειτουργήσουν εντός των καλοκαιρινών μηνών. Εάν η δοκιμαστική περίοδος κριθεί επιτυχημένη, τότε η σύμπραξη θα προχωρήσει σταδιακά στην τοποθέτηση αισθητήρων σε ακόμη 3.000 θέσεις στάθμευσης εντός του λεκανοπεδίου.
Η ZTE που από το 2010 έχει καταθέσει αιτήσεις για περισσότερα από 68.000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, με πάνω από 25.000 να της έχουν ήδη χορηγηθεί, ανήκει σε ποσοστό 40% στο κράτος και διαθέτει κάθε χρόνο το 15-20% των εσόδων της σε R&D.