Μια διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στα δίκτυα νέας γενιάς εκφράζει η διοίκηση της Forthnet.
Σύμφωνα με τον Πάνο Παπαδόπουλο «είναι εθνικής σημασίας η δημιουργία ενός δεύτερου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αυτό, εκτός του ότι θα δημιουργήσει επιτέλους ανταγωνισμό, με τελικό ωφελημένο τον καταναλωτή, θα δώσει πνοή και ανάπτυξη σε πολλούς τομείς με πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Η δημιουργία ενός δευτέρου δικτύου πρόσβασης, θα προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις, θα συμβάλλει στην βέλτιστη αξιοποίηση κονδυλίων ΕΣΠΑ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, τις οποίες δεν μπορεί να υποστηρίξει το υπάρχον απαρχαιωμένο δίκτυο χαλκού».
Όπως επίσης τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ «Τα μέτρα θα πρέπει να κινηθούν με βασικό άξονα τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών ανταγωνισμού στις υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα μέτρα αυτά, κατ΄ αρχήν να «ενθαρρύνουν» και να δημιουργούν το κατάλληλο πλαίσιο για τη δημιουργία ενός δευτέρου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης σε συνδυασμό με το διαχωρισμό μεταξύ των παρόχων χονδρικής και λιανικής, ώστε να λειτουργούν ομαλά οι δυνάμεις της αγοράς και ο ανταγωνισμός. Η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες χώρες τις Ευρώπης όπου υπάρχει ένα και μόνο δίκτυο τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αυτό του χαλκού. Στις χώρες όπου υπάρχει έλλειψη εναλλακτικών υποδομών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, ο κίνδυνος για επιστροφή σε μονοπωλιακές καταστάσεις είναι περισσότερο από ορατός. Η τεχνολογία οπτικής ίνας είναι σήμερα η πιο μοντέρνα τεχνολογία, αλλά και η μόνη αναγνωρισμένη ως «future-proof» τεχνολογία για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια καθώς δεν επηρεάζεται από καιρικά φαινόμενα, από τον αριθμό χρηστών και από την απόσταση από το Αστικό Κέντρο, που είναι και τα βασικά μειονεκτήματα του υπάρχοντος δικτύου χαλκού».
Ο κ. Παπαδόπουλος άσκησε παράλληλα και σκληρή κριτική στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων): «Δεδομένης της μέχρι σήμερα αποτυχίας αποτελεσματικής εφαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου από την ΕΕΤΤ ώστε να εξασφαλίζεται η ισότιμη δραστηριοποίηση όλων των παρόχων, πρέπει να αναζητήσουμε δομικές λύσεις που θα αποτρέπουν παθογένειες του παρελθόντος. Υποστηρίζουμε ιδίως την προώθηση μοντέλων λειτουργίας αποκλειστικής χονδρικής πρόσβασης (wholesale-only models) όπου η επιχείρηση που διαχειρίζεται την υποδομή δικτύου δεν θα παρέχει λιανικές υπηρεσίες. Εφαρμογή ανάλογου μοντέλου είδαμε στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, με τη δημιουργία των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Αντίστοιχες δομικές λύσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια, η σταθερότητα και εμπιστοσύνη στο επενδυτικό περιβάλλον και ο ανταγωνισμός».