Παραμένει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη συμφωνία με τους δανειστές, η υποχρέωση της χώρας να πουλήσει το 10% των μετοχών του ΟΤΕ το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό δημόσιο έλεγχο (4% στο ενιαίο πλέον ασφαλιστικό ταμείο και 6% στο δημόσιο). Είναι μια από τις 19 συνολικά ιδιωτικοποιήσεις που δεσμεύεται η χώρα μας να προχωρήσει και μάλιστα εντός σφικτών χρονοδιαγραμμάτων.
Αν συμβεί αυτό το δημόσιο θα απολέσει τη δυνατότητα βέτο σε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις που τυχόν θα κληθεί να λάβει το διοικητικό συμβούλιο (δ.σ.) του ΟΤΕ, ενώ θα πάψει να διορίζει τα 5 μέλη του δ.σ.
Η εκτίμηση είναι πως η Deutsche Telekom (κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου ΟΤΕ) θα ενδιαφερθεί για το υπό πώληση ποσοστό, και φυσικά θα χρειασθεί να γίνουν διαπραγματεύσεις για το τίμημα με δεδομένο ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα ποσοστό, αλλά και για την εκχώρηση πλήρως της διοίκησης του Οργανισμού.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το ποιος από την κυβέρνηση θα χειριστεί το εν λόγω θέμα μιας και οι περισσότεροι υπουργοί έχουν εκφραστεί κατά των περισσοτέρων αποκρατικοποιήσεων συμπεριλαμβανομένης και αυτής που αφορά στον ΟΤΕ, όπου ουσιαστικά η ιδιωτικοποίηση έχει συντελεστεί.