Η συζήτηση γύρω από το 5G μονοπωλεί το ενδιαφέρον του φετινού MWC και η Deutsche Telecom, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στον κόσμο, δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από αυτήν.
Στο press briefing που πραγματοποιήθηκε στο booth της εταιρείας στο Hall 3, ο CEO της Deutsche Telecom Tim Höttges, μαζί με την επικεφαλής της εταιρείας για την Ευρώπη Claudia Nemat, ανέλυσαν στους δημοσιογράφους το φάσμα των δραστηριοτήτων ενόψει της επόμενης γενιάς δικτύων.
“Η ψηφιοποίηση απαιτεί υποδομές υψηλών επιδόσεων, οι οποίες θα επιτευχθούν με το δίκτυο του μέλλοντος. Ωστόσο αυτό το δίκτυο πρέπει να δημιουργηθεί σήμερα”, τόνισε ο Höttges και συμπλήρωσε: “Δημιουργούμε τα καλύτερα δίκτυα και νιώθουμε περήφανοι γι’ αυτό. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις γιατί θέλουμε να είμαστε οι ηγέτες της αγοράς, όχι σε επίπεδο μεγέθους εταιρείας, όσο για την τελειότητα με την οποία διαμοιράζουμε τις υπηρεσίες μας… στο τέλος της ημέρας, ο τελικός καταναλωτής είναι αυτός που θα κρίνει, και πάντα σε αυτήν την περίπτωση επιλέγεται ο καλύτερος…”
Από την πλευρά της, η Claudia Nemat, υποστήριξε πως μέχρι το 2020 θα έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση υπηρεσιών που βασίζονται σε τεχνολογία πέμπτης γενιάς (5G), αφού οι πάροχοι θα έχουν ολοκληρώσει από το 2018 κιόλας τη διαμόρφωση των σχετικών τεχνολογικών προτύπων.
Μεταξύ των σημαντικών ανακοινώσεων της DT στο φετινό MWC, ξεχωρίζουν το Pan-Net, με την παράλληλη έναρξη των λειτουργιών του νέου data center της εταιρείας με έδρα την Ουγγαρία, το end-to-end σύστημα 5G με latency της τάξης του 1ms, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή ΙοΤ, το XG-Fast, όπου επιτυγχάνονται ταχύτητες έως 17 Gbps σε επίπεδο δοκιμών, το EAN με το οποίο προσφέρεται internet υψηλής ταχύτητας στα αεροσκάφη της Ευρώπης, την IMMMR, μια νέα υπηρεσία φωνής, μηνυμάτων και βίντεο κλήσεων που θα λανσαριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς και τη NGENA, τη σύμπραξη της DT με εταίρους όπως η Cisco για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου εταιρικών πελατών.