Συνάντηση γνωριμίας είχαν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος Γλαύκος Περσιάνης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Ο επικεφαλής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας εκτιμάται πάντως ότι δεν περιορίστηκε στην επισήμανση του γεγονότος ότι η Vodafone σε συνθήκες οικονομικής κρίσης έχει επενδύσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ και σκοπεύει να συνεχίσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, αλλά ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο για τις σοβαρές εκκρεμότητες που ταλαιπωρούν την αγορά.
ροχοπέδη στις επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών έχουν καταστεί οι ελλείψεις στο νομοθετικό πλαίσιο για την παροχή αδειών στους σταθμούς βάσης, τη στιγμή που ακόμα μια προθεσμία για την αδειοδότηση των υφιστάμενων κεραιών παρήλθε τον Οκτώβριο, χωρίς το πρόβλημα να έχει επιλυθεί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκκρεμούν περί τις 2.500 αιτήσεις για την έκδοση αδειών νομίμων λειτουργούντων σταθμών βάσης ή και αναβαθμίσεων (για 3η γενιά και 4η). Η ανησυχία στις εταιρείες έχει ενταθεί καθώς ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έχει δηλώσει πως θα αλλάξει και πάλι το σύστημα της αδειοδότησης των κεραιών, κάτι που σημαίνει νέες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των δικτύων.
Την ίδια στιγμή η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) παραμένει χωρίς πρόεδρο και ανίκανη να λάβει αποφάσεις. Μεταξύ άλλων δεν δύναται να ληφθούν αποφάσεις επί της διαδικασίας για την εκχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων στα 24,5-26,5 GHz. Μάλιστα τα δικαιώματα που έχουν εκχωρηθεί στις εταιρείες Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet (κατά βάση είναι συχνότητες σταθερής ασύρματης πρόσβασης, ωστόσο οι εταιρείες κινητής τα χρησιμοποιούν και για να συνδέσουν σταθμούς βάσης με κέντρα) λήγουν τέλος 2015 αρχές 2016. Με βάση τα σημερινά δεδομένα η διαδικασία για την εκ νέου εκχώρησή τους δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί χωρίς να δοθεί μια μικρή έστω παράταση στις σημερινές άδειες.