Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε ότι συμμετείχε στη συνάντηση για το Κλίμα και το Συνέδριο των Παρισίων (the Road to Paris) που διοργανώθηκε στον Λευκό Οίκο, αναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση να συνταχθεί με την πρωτοβουλία American Business Act on Climate, η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη συντονισμένη δράση μεγάλων επιχειρήσεων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ηγέτες από την πολιτική, την επιχειρηματική, την επιστημονική και την ακαδημαϊκή κοινότητα, το ενδιαφέρον των οποίων επικεντρώθηκε στο πώς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και στο πώς θα εμπλακούν πιο ενεργά στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή που έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο στο Παρίσι (COP21).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει επισήμως τη δέσμευση που προβλέπεται στον αμερικανικό νόμο για τη συμβολή των επιχειρήσεων στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (American Business Act on Climate Pledge), ενώνοντας τις δυνάμεις της με περισσότερες από 60 εταιρείες από όλους τους κλάδους της αμερικανικής οικονομίας, οι οποίες συντάσσονται με την κυβέρνηση Ομπάμα, καταδεικνύοντας έτσι τη διαρκή τους προσήλωση σε δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, και εκφράζουν την υποστήριξή τους για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου μέσα από τις επικείμενες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι.
«Η συμμετοχή όλο και περισσότερων χωρών στην προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής, καθώς και ο καθορισμός σημαντικών στόχων αποτελούν ένα πολύ ενθαρρυντικό στοιχείο για εμάς. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας στο Παρίσι η οποία θα περιλαμβάνει ουσιαστικά βήματα για χαμηλότερες εμπομπές CO2 και ένα πιο βιώσιμο αύριο», δήλωσε ο κ. Jean-Pascal Tricoire, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στη Schneider Electric.
Οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η Schneider Electric σε σχέση με την κλιματική αλλαγή είναι οι εξής:
• Να μειώσει την ενεργειακή της κατανάλωση, επιτυχάνοντας 10% εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι το τέλος του 2017
• Να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 120.000 τόνους, μέχρι το τέλος του 2017, μέσα από την απόσυρση προϊόντων που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους
• Να ανεβάσει στο 75% το ποσοστό των πράσινων προϊόντων (Green Premium) που αναπτύσσει στο τμήμα R&D, και παράλληλα να ανεβάσει στο 75% τα έσοδά της από προϊόντα που διαθέτουν τη σήμανση Green Premium, μέχρι το τέλος του 2017
• Να μηδενίσει τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται σε χωματερές, σε 100 βιομηχανικές της εγκαταστάσεις, μέχρι το τέλος του 2017
• Να βοηθήσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα να αποκτήσουν, μέχρι το 2025, πρόσβαση σε low carbon συστήματα επικοινωνίας και φωτισμού, μέσα από το πρόγραμμα Access to Energy (Πρόσβαση στην Ενέργεια)
• Να επενδύσει περισσότερα από $11 δισ. σε προγράμματα Έρευνας & Ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια
Συμπληρώνοντας τις προσπάθειες που ήδη κάνει σε σχέση με την περιβαλλοντική προστασία, και φυσικά, την παρούσα επίσημη δέσμευσή της, η Schneider Electric συνεργάζεται με χιλιάδες πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, βοηθώντας τους να μειώσουν την κατανάλωση και να βελτιώσουν την απόδοση της ενέργειας που χρησιμοποιούν.
Παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων υπάρχουν πολλά, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και αλλού:
• Οι σχολικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια Davis της πολιτείας Γιούτα περιλαμβάνουν 59 δημοτικά, 16 γυμνάσια, 11 λύκεια – περισσότερα από 90 κτίρια με συνολική επιφάνεια που υπερβαίνει τα 930 χιλιάδες τ.μ. Χάρη στη συνεργασία της με τη Schneider Electric και τη χρησιμοποίηση των Συστημάτων Διαχείρισης Κτιρίων (BMS) της τελευταίας, η περιφέρεια Davis είδε την κατανάλωση ενέργειας να μειώνεται κατά 7% μέσα σε 2 χρόνια, παρά την αύξηση της συνολικής επιφάνειας των σχολικών μονάδων κατά 18% την ίδια περίοδο.
• Το Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας (NCSU), με 34.000 εγγεγραμμένους φοιτητές, επέλεξε τη Schneider Electric προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, να αναβαθμίσει τις υπάρχουσες ενεργειακές υποδομές στο σύνολο των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου και, φυσικά, να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά από τους λογαριασμούς ρεύματος. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ψηφιακών λύσεων, αναβάθμισης συστημάτων φωτισμού, εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού, και αξιοποίησης σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης, το πανεπιστήμιο NCSU όχι μόνο πέτυχε τους στόχους του, αλλά παράλληλα κατάφερε να μειώσει το ανθρακικό του αποτύπωμα κατά 37%.
• Η Δημοτική Αρχή της Βοστώνης χρησιμοποιεί τις ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού της Schneider Electric για τη διαχείριση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η Schneider Electric επιλέχθηκε να προμηθεύσει το σύστημα ενεργειακής διαχείρισης (EEMS) για το σύνολο των λειτουργιών του δήμου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται καλύτερα τις ενεργειακές καταναλώσεις, το φυσικό αέριο, το νερό, καθώς και να μετρά διάφορα άλλα δεδομένα, τόσο σε επίπεδο δημοτικής επιχείρησης, όσο και σε επίπεδο μεμονωμένου μετρητή. Ο δήμος της Βοστώνης είναι ένας μεγάλος και σύνθετος οργανισμός, ο οποίος αξιοποιεί τις λύσεις της Schneider Electric προκειμένου να παρακολουθεί και να διαχειρίζεται ένα εκτεταμένο δίκτυο υποδομών, το οποίο περιλαμβάνει:
o 350 κτίρια
o 64.000 φωτιστικά σώματα και φανάρια κυκλοφορίας σε 850 διασταυρώσεις της πόλης της Βοστώνης
o 3.100 οχήματα και λεωφορεία του δημοτικού στόλου