Με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει πλήρως την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) με επιχειρήματα που επιδέχονται πολλές ερμηνείες.
Στην αιτιολογική έκθεση του υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου που αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια και τη λειτουργία της Επιτροπής αναγράφεται: «Η νομοθετική αυτή παρέμβαση καθίσταται επιτακτική εάν λάβουμε υπόψη μας τις δυσλειτουργίες που έχει εμφανίσει μέχρι τώρα ο ν. 4070/2012 στην εφαρμογή του και η σχεδόν παντελής έλλειψη δικλείδων ασφαλείας στη λειτουργία της ΕΕΤΤ. Άμεσο αποτέλεσμα της θεσμικά στρεβλωμένης λειτουργίας της ΕΕΤΤ είναι η καθυστέρηση στη διεκπεραίωση των τρεχόντων εργασιών της και η δημιουργία σοβαρών αμφιβολιών σε σχέση με την πραγματική ανεξαρτησία των μελών της, προβλήματα που αντανακλούν στον τρόπο ρύθμισης της αγοράς ψηφιακών τηλεπικοινωνιών, δικτύων, και περιεχομένου. Επιπλέον η παντελής έλλειψη καθορισμένου πλαισίου πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών της ΕΕΤΤ καθώς και συγκεκριμένης και αποτελεσματικής διαδικασίας συγκρότησης και λειτουργίας του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΕΤΤ έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό κενό νόμου με άμεσες συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία της ΕΕΤΤ.»
Η κυβέρνηση, όπως είναι προφανές, έχει περάσει σε ένα γενικότερο κατηγορητήριο εναντίον της Επιτροπής, ανεξάρτητα από το θέμα της Digea με φρασεολογία που πάντως δημιουργεί ερωτηματικά (απλά και συνθετότερα) όπως π.χ. ποιες μπορεί να είναι οι πραγματικές ευθύνες ενός φορέα όταν το πλαίσιο που λειτουργεί δεν είναι επαρκές.
Το κρίσιμο ζήτημα όμως παραμένει ένα και μέχρι στιγμής τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης δεν αναφέρονται σε αυτό: Η ΕΕΤΤ έχει το ρόλο της ρύθμισης μιας σημαντικής για την Εθνική Οικονομία αγοράς, στην οποία συμμετέχουν και ξένοι επενδυτές και προφανώς όσο περνά ο καιρός και δεν λειτουργεί, αφού δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις μη έχοντας Ολομέλεια, τόσο συσσωρεύονται τα προβλήματα.