Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το αν στις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του μνημονίου περιλαμβάνεται η πώληση του 10% του ΟΤΕ και αυτό γιατί βάσει του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός δεν περιλαμβάνεται στη λίστα.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει εντύπωση καθώς το Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης (Asset Development Plan) του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που αποτελεί παράρτημα του νέου μνημονίου περιλαμβάνει τα σχέδια πώλησης ή παραχώρησης αρκετών περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ αυτών και του ΟΤΕ, με πρώτο βήμα την μεταφορά του 6% που ανήκει στο δημόσιο στο Ταμείο, εντός μάλιστα του Σεπτεμβρίου.
Παρόλα αυτά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μόνον 9 ιδιωτικοποιήσεις (Περιφερειακά Αεροδρόμια, Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αφάντου, Ρόδος, Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ & ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ (ROSCO) και Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος).
Εκτιμάται ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι σχετικές αναφορές και στα προεκλογικά προγράμματα και των υπολοίπων κομμάτων. Καθώς ήδη η Deutsche Telekom κατέχει το 40% των μετοχών του Οργανισμού και ασκεί τη διοίκηση αυτό που θα απολέσει το δημόσιο διαθέτοντας και το υπόλοιπο 10% (το 4% ανήκει στα ασφαλιστικά ταμεία και θα πρέπει να δοθεί σε συγκεκριμένη τιμή όπως έχει συμφωνηθεί) είναι η εκπροσώπησή του με 5 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο και δυνατότητα βέτο σε μείζονος σημασίας αποφάσεις.