Σταθεροποίηση μεγεθών του ΟΤΕ εκτιμά η διοίκηση για φέτος, ενώ όπως ανακοίνωσε με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου οι επενδύσεις του ομίλου θα ανέλθουν στα 500 εκατ. ευρώ.
Κατά την ενημέρωση των αναλυτών η διοίκηση του Οργανισμού επιβεβαίωσε το σχετικό με τη νέα εθελούσια έξοδο εργαζομένων ρεπορτάζ του infocom.gr. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ είπε ότι μελετάται νέα εθελούσια έξοδος εργαζομένων διευκρινίζοντας ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες. Πρόσθεσε μόνον ότι θα αφορά λιγότερους εργαζόμενους από ότι οι προηγούμενες (οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δυνητικά θα αφορά περί τους 1.000 εργαζόμενους που συνταξιοδοτούνται 2019 – 2020).
Για την εξαγορά της Nova η διοίκηση του ΟΤΕ είπε πως το θέμα είναι στον «πάγο» εξαιτίας των γενικότερων εξελίξεων που επιβάλλουν «συνετές κινήσεις», ενώ απαντώντας σε ερώτημα για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ο Μιχάλης Τσαμάζ σημείωσε πως πέρσι υπήρξαν ξεκάθαρες βελτιώσεις στις διαδικασίες και τη διαφάνεια καθώς και ότι αναμένει να δει την προσέγγιση που θα έχει στα θέματα της ρύθμισης ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ όταν οριστεί. Όσο για τις αποφάσεις που εκκρεμούν στην ΕΕΤΤ ανέφερε την Καθολική Υπηρεσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ΟΤΕ συνεχίζει να πληρώνει ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες καθόλου».
Επίσης, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ομίλου Ζαχαρίας Πιπερίδης απαντώντας σε ερώτημα για μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες είπε ότι ο ΟΤΕ θα τη μετακυλήσει σε όφελος του καταναλωτή. Ο ίδιος ανέφερε πως τους επόμενους μήνες οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν στη διάθεσή τους νέες υπηρεσίες που θα συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα της δορυφορικής μετάδοσης με αυτά της IPTV.
Σύμφωνα με τις υπόλοιπες ανακοινώσεις ο ΟΤΕ θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των λειτουργικών του εξόδων. Λόγω των χαμηλότερων πληρωμών για τόκους και της ορθής διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης, o OTE αναμένει φέτος ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές του θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ.
Το Α’ τρίμηνο του 2015, ο Όμιλος ΟΤΕ κατέγραψε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο βελτιωμένες τάσεις στον κύκλο εργασιών σημειώνοντας μείωση 2,4% στα συνολικά έσοδα (940,8 εκατ. ευρώ έναντι 963,7 εκατ.). Εξαιρουμένης της επίδρασης των πρόσφατων μειώσεων στα τέλη τερματισμού, κυρίως στη Ρουμανία από την 1η Απριλίου 2014, τα έσοδα του Ομίλου θα είχαν αυξηθεί σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2014.
Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο και μετά από επτά χρόνια μείωσης, τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας σημείωσαν αύξηση 3,5% (στα 149,1 εκατ. ευρώ έναντι 144,1 εκατ.) καταδεικνύοντας μεταστροφή της σταθερής τηλεφωνίας. Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, τα έσοδα της Cosmote παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από συσκευές, ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 4,9%, τάση παρόμοια με τα προηγούμενα τρίμηνα.
Κατά το εξεταζόμενο διάστημα η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 326 εκατ. σημειώνοντας μείωση 2,2%, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας EBITDA διαμορφώθηκε στο 34,7%, αυξημένο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2014. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 53,9 εκατ. μειωμένα κατά 6,3% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της χαμηλότερης κερδοφορίας EBITDA.