Με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Σταθάκη, συναντήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 το Προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, από την πλευρά του Συνδέσμου συμμετείχαν ο κύριος Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΣ, ο κύριος Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος, η κυρία Γιώτα Παπαρίδου, Β’ Αντιπρόεδρος, o κύριος Βασίλης Ορφανός, Ειδικός Γραμματέας, ο κύριος Θανάσης Πετμεζάς, Μέλος ΔΣ και ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ.
Κατά την συνάντηση, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Συνδέσμου, καθώς και οι άμεσες ενέργειες που προτείνονται για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση τις κρίσης που βιώνει η χώρα. Όπως τονίστηκε στον Υπουργό, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καθώς και των ικανοτήτων που δια-θέτει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας στον κλάδο μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην άμεση ενίσχυση της καινοτομίας, της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ υπογράμμισαν το γεγονός πως η αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί μονόδρομο για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.
Από την πλευρά του ΣΕΠΕ, τονίστηκε η σπουδαιότητα για την επιτάχυνση της υλοποίησης επενδύσεων σε σημαντικά έργα και δράσεις υποδομής από το ΕΣΠΑ, καθώς και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των συνεχιζόμενων έργων στο Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020.
Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΣΕΠΕ παρουσίασαν στον Υπουργό την Εθνική Συμμαχία για την Ψηφιακή Οικονομία, στην οποία συμμετέχουν ο ΣΕΠΕ, το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα παρέδωσαν σειρά προτάσεων για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την περίοδο 2014-2020.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας “Είναι βεβαιωμένο ότι η κοινωνία και η οικονομία περνάνε δύσκολες ώρες. Για να ξεπεράσουμε την κρίση και προκειμένου να μπούμε σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και δημιουργίας απασχόλησης, πρέπει να αναδείξουμε τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών σε στρατηγική επιλογή για τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να κάνει ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα το οποίο θα τη βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα που έχει στην ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, τη διαφάνεια, τη διαφθορά, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γενικότερα σε αυτό που χαρακτηρίζουμε ψηφιακή ετοιμότητα. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται αποφασιστικότητα, ταχύτητα και συντονισμός στο ανώτατο επίπεδο. Δηλώσαμε στον Υπουργό ότι η συνεργασία και η διαθεσιμότητα μας είναι δεδομένες”.