Συμφώνησαν στη… συμφωνηθείσα συμφωνία και έτσι, ακριβώς ένα μήνα μετά, έκλεισε ένας ακόμη κύκλος Βρυξέλλες-Αθήνα-Βρυξέλλες. Ένας κύκλος που απλά επέφερε νέες απώλειες στα ταμεία των τραπεζών, απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες για χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις και φυσικά παρατείνει την άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές και τα φυσικά πρόσωπα. Έκτακτα!
Στην Κύπρο, μπήκε σε fast track η αποκρατικοποίηση της Cyta. Θα πείτε πως μιλάμε για fast track όταν από τις πρώτες συζητήσεις ως και το τελικό στάδιο, θα έχει συμπληρωθεί περίπου ενάμιση έτος. Θέλετε μια σύγκριση με τον ΟΤΕ όπου χρειάστηκε 8 χρόνια μέχρι το ποσοστό του δημοσίου να πέσει κάτω από το 51%.
Εκεί που φαίνεται ότι οι Κύπριοι βρήκαν σολομώντεια λύση ήταν τα περιουσιακά της Cyta. Συγκεκριμένα χώρισαν τις παραγωγικές μονάδες από τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που ανέβαζαν την αποτίμηση, ενώ μπαίνοντας σε μια λύση-πακέτο θα έχαναν σημαντικό μέρος από την αξία τους. Φαίνεται λοιπόν ότι πλέον η διαδικασία θα μπει στις σωστές βάσεις. Και οι επενδυτές (οι οποίοι σε πρώτη φάση είναι αρκετοί, αλλά στον επόμενο γύρο θα περάσουν λίγοι) θα θέλουν να αγοράσουν και οι Κύπριοι δεν θα φοβούνται να πουλήσουν.
Ολοκληρώθηκε η Δημόσια Διαβούλευση για την Καθολική Υπηρεσία και συνεπώς η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού, εγκρίνοντας την δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης. Με δεδομένο ότι η Καθολική Υπηρεσία βρίσκεται πολύ χαμηλά στην ατζέντα των παρόχων για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα, καθώς δεν θεωρείται ιδιαίτερα «ελκυστική», η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψή της αποτελεί στοίχημα για την Επιτροπή. Διότι ας μην ξεχνάμε πως ο κύριος -και αυτοδίκαιος- πάροχος, έχει αποποιηθεί ουκ ολίγες φορές την παροχή της υπηρεσίας, διεκδικώντας παράλληλα και αποζημίωση για την παροχή της από το 2010, ένα θέμα που επίσης χρονίζει.