Η λειτουργία της πλατφόρμας Daedalus έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει και να υποστηρίζει την αντιστοίχιση προσφοράς και ζήτησης των εργασιακών ευκαιριών και των αναγκών της αγοράς στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Στόχος του έργου είναι να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των νέων κατοίκων που αναζητούν εργασία και ευκαιρίες στις αγορές των χωρών της Μεσογείου, ενισχύοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες τους συνδυάζοντας τα προσόντα και τις δεξιότητές τους με τις υπάρχουσες ανάγκες σε γειτονικές χώρες.
Η πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας Daedalus ξεκινάει στη συμβολική ημερομηνία της 17ης Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας και αφορά στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των λαών και στην προάσπιση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης. Την ίδια ημέρα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις για την παρουσίαση της πλατφόρμας σε επτά διαφορετικές χώρες της Μεσογείου και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στο Λίβανο, στη Παλαιστίνη, στην Ιταλία, στη Τυνησία, στην Κύπρο και στην Αίγυπτο.
Η λειτουργικότητα του Daedalus βασίζεται σε μια δυναμική βάση δεδομένων η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αντιστοιχεί τις ευκαιρίες με τις ανοικτές θέσεις τόσο από τη Βόρειες όσο και από τη Νότιες ακτές της Μεσογείου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €1,939,414.00 εκ. και χρηματοδοτείται για το ποσό των €1,745,472.60 εκ. (90%), από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του European Neighbourhood and Partnership Instrument (ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Programme).
«Η τεχνολογική πλατφόρμα Daedalus έχει ως στόχο την εμπλοκή του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την από κοινού αντιμετώπιση των περιορισμών στην αγορά εργασίας στην περιοχή της Μεσογείου», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Κτωρίδης επικεφαλής του PMO της Uni Systems, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της Κοινοπραξίας υλοποίησης. «Το έργο αποτελεί ουσιαστική συμβολή προς τη κατεύθυνση μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών χωρών και πολιτισμών.»
Στο έργο Daedalus η Ελλάδα εκπροσωπείται από την εταιρεία Uni Systems και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.