Μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η μετάβαση της ψηφιακής τηλεόρασης, με την Κρήτη και Δωδεκάνησα να μπαίνουν στο club εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων. Τώρα έρχεται όμως η ώρα να φανούν τα κενά στον ψηφιακό χάρτη, καθώς στην πανελλαδική κάλυψη υπάρχουν πολλές μαύρες τρύπες και τώρα θα κληθεί η Αυτοδιοίκηση να πληρώσει αν θέλει να υπάρχει πλήρης κάλυψη στην γεωγραφική της περιοχή.
Σε πολλές περιοχές, είχαν υπολογίσει ότι το 95% του πληθυσμού θα μπορεί να βλέπει ψηφιακή τηλεόραση χάρις στη Digea. Όμως έχουμε παραδείγματα όπως στο Βόρειο Αιγαίο όπου η κάλυψη φτάνει το 83% μόνο του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι το 17% του πληθυσμού, ένα πολύ μεγάλο μέρος του, δεν βλέπει καθόλου τηλεόραση!
Τα βέλη για τέτοια φαινόμενα έρχονται και εξ οικείων με την ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Εσωτερικών, Υποδομών – Μεταφορών & Δικτύων με θέμα για τη μη εκπομπή ψηφιακού σήματος σε πολλές περιοχές της χώρας. Το τακουνάκι έκανε – ας όψονται και οι εκλογές – με ερώτησή του ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Ηλίας Βλαχογιάννης, από κοινού με ομάδα Βουλευτών της ΝΔ.
Όπως επισημαίνεται, πολίτες πολλών περιοχών της Χώρας, στερούνται της δυνατότητας λήψεως τηλεοπτικού σήματος, μέσω της «Νέας ψηφιακής πλατφόρμας DIGEA», καθώς αυτή δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες περιοχές με το «νέο ψηφιακό σήμα».
Όσον αφορά τις οικονομικές δυσχέρειες του ψηφιακού παρόχου, τέλος καλό όλα καλά με το ομολογιακό δάνειο που περίμενε η Digea. Η εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας εξασφάλισε το πολυπόθητο δάνειο και πλέον μπορεί να χρηματοδοτήσει τις επόμενες κινήσεις της. Διεκδικούσε δάνεια ύψους 12 εκατ. ευρώ, αλλά δεν είναι γνωστό το ποσό που τελικά της δόθηκε. Στις εγγυήσεις που έδωσε περιλαμβάνονται, σύμφωνα, οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τους σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.
Ένα μέρος του δάνειου κατευθύνθηκε ήδη για την αγορά πομπών και αναμεταδοτών, που θα εγκατασταθούν στην Κεντρική Ελλάδα.