Παραμένουν μη ικανοποιητικές οι επιδόσεις της Ελλάδας όσο αφορά την πρόσβαση των νοικοκυριών στο διαδίκτυο αλλά και αναφορικά με το επίπεδο της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με τον δείκτη ICT Development Index (IDI) της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunications Union – ITU) που εξετάζει 166 χώρες η χώρα μας καταλαμβάνει την 39η θέση με βαθμολογία 6,85. Την πρώτη θέση του ΙCT Development Index της ITU καταλαμβάνει η Δανία, με βαθμολογία 8,86, ακολουθεί η Κορέα 8,85 και η Σουηδία με 8,67. Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ισλανδία και η Μεγάλη Βρετανία.
Η Ευρώπη κυριαρχεί στις δέκα πρώτες χώρες του κόσμου, καθώς από εκεί προέρχονται όλες οι υπόλοιπες χώρες, που συγκροτούν τη δεκάδα, με εξαίρεση την Κίνα, που βρίσκεται στην 9η θέση. Γενικότερα όμως η Ευρώπη έχει υπεροχή με μέση βαθμολογία 7,14, και δεύτερη στην κατάταξη την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών με 5,33. Στην τρίτη θέση ακολουθούν οι ΗΠΑ με μέση βαθμολογία 4,86, η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού με 4,57, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 4,55 και η Αφρική με 2,31.
Βάσει των εκτιμήσεων της ΙΤU, μέχρι τα τέλη του 2014 το 44% των νοικοκυριών σε παγκόσμιο επίπεδο θα έχουν πρόσβαση στο Internet από 40% πέρσι και 30% το 2010. Στον αναπτυγμένο κόσμο, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 78% των νοικοκυριών, στο 31% είναι η πρόβλεψη για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες και μόλις 5% στις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της γης. Καλά είναι τα νέα όσο αφορά την πορεία των τιμών πρόσβασης σε ευρυζωνικές υπηρεσίες. Η μέση τιμή εκτιμάται ότι έχει υποχωρήσει κατά 70% σε παγκόσμιο επίπεδο μεταξύ 2008 – 2013.