Προς αναβολή οδηγείται η ψηφιακή μετάβαση και ήδη καθορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες υλοποίησης. Έτσι, η μετάβαση που είχε προγραμματιστεί για τις 31/10 και αφορά τις περιοχές Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική εκτός Νομού Σερρών), Θεσσαλία και τμήμα της Στερεάς Ελλάδας, θα μετακινηθεί στις στις 21/11.
Η Ήπειρος Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά), το Ιόνιο και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας θα κάνει switch off στις 19/12, ενώ η Κρήτη οι Κυκλάδες
τα Δωδεκάνησα, η Σάμος η Ικαρία και το Καστελόριζο θα περάσουν στη ψηφιακή εποχή στις 29/12.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα πάρει τελικά το δάνειο η Digea (με την εγγύηση των μετόχων), ή θα βρεθεί εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης, προκειμένου να έρθουν οι πομποί στην Ελλάδα. Το όλο θέμα δηλαδή είναι πρωτίστως οικονομικό και δευτερευόντως θεσμικό, αναφορικά με τη μη υπογραφή κάποιων συμβάσεων από τα περιφερειακά κανάλια.
Υπήρξαν κάποιες σκέψεις για εκπομπή με παλαιό εξοπλισμό (διαμορφωτές & linear), όπως είχε γίνει αρχικά για κάποια περιφερειακά κανάλια στην Αττική, προκειμένου να τηρηθεί έστω τυπικά το χρονοδιάγραμμα, αλλά μάλλον εγκαταλείπονται, δεδομένου ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερα από τα οφέλη.
Εν κατακλείδι, παρόλο που οι αρχές (Υπουργείο και ΕΕΤΤ) έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η αδυναμία ανταπόκρισης των εμπλεκομένων πλευρών, δημιουργεί σημαντικές καθυστερήσεις.
Πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τις νέες ημερομηνίες προκύπτουν σε σχέση και με τον καιρό, διότι κατά κανόνα τα κέντρα εκπομπής βρίσκονται σε βουνοκορφές και όσο χειμωνιάζει, τόσο πιο δυσχερές θα είναι το έργο των συνεργείων εγκατάστασης, ιδιαίτερα στη Δ. Μακεδονία.
Τέλος, αναφορικά με την ΝΕΡΙΤ μπορεί αρχικά να καλυφθεί από την Digea -με τις προϋποθέσεις και στο χρονικό διάστημα που αναφέραμε πιο πάνω- αλλά η συνολική αίσθηση είναι ότι -με δεδομένη την καθυστέρηση λόγω της ακύρωσης- δεν υπάρχει περίπτωση να εκπέμπει από το δικό της δίκτυο, πριν από την άνοιξη.