Οι ωραίοι έχουν χρέη και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα σε μία χώρα που πριν καλά – καλά αποκτήσει την ανεξαρτησία της είχε αποκτήσει δάνεια!
Με κομμένη την ανάσα, η διεθνής κοινότητα περιμένει πότε η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι την «πλέρια» ανεξαρτησία της και θα αποκτήσει και πάλι το δικαίωμά της να δανείζεται με όποιο επιτόκιο …(εκείνοι) θέλουν.
Η χώρα μας θα σηκώσει ψηλά το ανάστημά της και θα σπάσει τα δεσμά της επάρατης τρόικας διεκδικώντας το δικαίωμα να δανειστεί ελευθέρα.
Βέβαια, η ελευθερία έχει ένα κόστος και αυτό στην περίπτωσή μας, θα είναι ένα αρκετά τσουχτερό επιτόκιο σε σχέση με αυτό που παίρναμε ως υπόλογοι της τρόικας, αλλά τι είναι οι τόκοι μπρος στην «ελευθερία» και την απαραίτητη ευφορία. Άλλωστε τόσα χρόνια μόνο την άλλη εφορία γνωρίζαμε… Οι πληροφορίες μάλιστα ότι θα επιστρέψει μετά τις εκλογές ελέγχονται ως ανακριβείς.
Λίγο – πολύ όλοι παραδέχονται ότι θα είναι μια καθαρά επικοινωνιακή κίνηση, αλλά μήπως οι επικοινωνιακές πολιτικές δεν είναι αυτές που διαμορφώνουν εκλογική και χρηματιστηριακή συνείδηση; Αυτές δεν διαμορφώνουν την ψυχολογία της αγοράς;
Παγκοσμιοποίηση άνευ διδασκάλου
Πάντως, για να σοβαρευτούμε -όσο μπορούμε δηλαδή- μια ακόμη καλή ένδειξη εισόδου της χώρας στον εμπορικό χάρτη, είναι η ανακοίνωση για την έναρξη πιλοτικών διαδρομών Πειραιάς-Nitra.
Εκεί στη… λεβεντογέννα πόλη της Σλοβακίας, διατηρεί εργοστάσιο η πανταχού παρούσα Foxconn που συναρμολογεί τις τηλεοράσεις Sony για την Ευρωπαϊκή αγορά.
Τώρα, αν ζαλίζεστε λίγο από την αλλαγή στην εμπορική Γεωγραφία, όπου Ιαπωνικά(;) εξαρτήματα κάνουν το γύρο του κόσμου για να συναρμολογηθούν σε Κινεζικό εργοστάσιο στην Ευρώπη, τότε μάλλον έχετε μείνει μετεξεταστέοι στο μάθημα της παγκοσμιοποίησης, ενώ δεν έχετε και πολλές ελπίδες να περάσετε το μάθημα του επόμενου εξαμήνου που αφορά το κόστος εργασίας.
Μην απογοητεύεστε όμως, τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, παραδίδουν δωρεάν μαθήματα μείωσης εργατικού κόστους και οι αριστούχοι λαμβάνουν θέσεις εργασίας στη Σλοβακία.
Υπουργείο Επανεκκίνησης
Πέρα όμως από τις εξελίξεις που έρχονται από το εξωτερικό, βλέπουμε και ταχεία αλλαγή πλεύσης -θα ευχόμαστε και κουλτούρας- στους κόλπους της Κυβέρνησης.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι με ευχάριστη έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το πρόγραμμα της «Επανεκκίνησης».
Διαβάσαμε λοιπόν μεταξύ άλλων, λέξεις όπως “cloud”, “SaaS” και ενίσχυση επιχειρηματικότητας με άξονα την ανάπτυξη λογισμικού.
Πραγματικά δεν ξέρουμε πια θα είναι η τύχη του προγράμματος και πόσο θα επιβιώσει μέσα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, τη φορολογίας και των περικοπών, αλλά σίγουρα μόνο και μόνο που είδαμε να περιγράφονται τέτοιες δράσεις σε επίσημα κυβερνητικά κείμενα, κάνει καλό στο ηθικό μας.
Ίσως τελικά κάποια μυαλά της παραγωγικής γενιάς, να έχουν την ίδια αίσθηση και να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτή τη χώρα να αλλάξει σελίδα.
Το πήραμε, το πήραμε το Ευρωπαϊκό
Και επειδή, όπως είπαμε, από τα… προγράμματα μέχρι τις πράξεις, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό, αξίζει να αναφέρουμε την ολοκλήρωση του μαραθωνίου που έκανε ο Μενέλαος, για να περάσει τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων της Ψηφιακής Σύγκλισης από τις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Και αν με τους ελέγχους των τεχνοκρατών της τρόικας, όταν η διαπραγμάτευση χτυπάει τοίχο υπάρχει πάντα η χρυσή εφεδρεία της πολιτικής διαπραγμάτευσης, στις επιτροπές ελέγχου των φακέλων υποψηφίων έργων για χρηματοδότηση, δεν παίζει πολιτική διαπραγμάτευση. Πρέπει απλά να πείσεις με οικονομοτεχνικά επιχειρήματα.
Παραμένοντας στην πραγματική οικονομία, ο Στεφ είδε το θετικό momentum και «χτύπησε» επαναφέροντας το πάγιο αίτημα των κινητών, για επανεξέταση της παράλογης φορολογικής – φορομπηχτικής πολιτικής που απλά στραγγαλίζει την κατανάλωση και φυσικά μειώνει τα έσοδα απ’ όλους.
Λέγαμε κάποτε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν ένα καθαρά επικοινωνιακό μέτρο που για τους ίδιους λόγους παρέμεινε σε ισχύ. Μήπως τώρα, ήρθε η ώρα να δει η κυβέρνηση ένα …τηλεπικοινωνιακό μέτρο ελάφρυνσης, από ένα κλάδο που έτσι κι αλλιώς δεν είχε ποτέ τη λέξη φοροδιαφυγή στην ατζέντα του;
Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση θα μπορούσε να αποδείξει από την πρώτη μέρα την θετική απόδοση στα έσοδα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει σε περίεργες αναγωγές και παραδοχές που υιοθετούνται, ελλείψει απτών και μετρήσιμων στοιχείων.
@ Mobilus in Mobilis
Χρησιμοποιώντας το Android, έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου ότι κάποια από τις εφαρμογές που μπορείς να βρεις στο Google Play Store ενδέχεται να κρύβει μέσα της κάποιο “απειλητικό” malware ή… απλά να είναι fake.
Δύσκολα, ωστόσο, θα περίμενε κανείς ότι μία τέτοια εφαρμογή θα σκαρφάλωνε στην κορυφή των πιο δημοφιλών νέων apps του λειτουργικού. Αυτό συνέβη με το Virus Shield, μία εφαρμογή που καταχωρήθηκε στο Google Play έναντι 3,99 δολαρίων με μία περιγραφή που ισχυριζόταν ότι “αποτρέπει επιβλαβείς εφαρμογές από το να εγκατασταθούν στη συσκευή σας, σκανάρει εφαρμογές, ρυθμίσεις, αρχεία και media σε πραγματικό χρόνο και προστατεύει τις προσωπικές σας πληροφορίες”. Και όλα αυτά δίχως να έχει επίπτωση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας ή να σας γεμίζει με διαφημίσεις.
Πολύ καλό για να είναι αληθινό όλο αυτό και, φυσικά, έφερε το Virus Shield στην κορυφή των Top Paid Apps του Android μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμά του, αλλά και με rating 4.7 (στα 5) σε πάνω από 10.000 downloads.
Κι όμως, το Virus Shield app αποδείχθηκε μία… απάτη, καθώς δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά που ισχυριζόταν. Όπως αποκάλυψε το Android Police, “ψάχνοντας” την ιστορία, το μόνο που έκανε η εφαρμογή ήταν να αλλάζει από X σε “check” την εικόνα της, όταν κάνατε tap σ’ αυτήν, χωρίς, ωστόσο, να ελέγξει τίποτα απολύτως στη συσκευή σας. Συμπέρασμα. Αρπαχτή 40.000 δολαρίων!
Τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύφθηκαν σε Αμερικανικό δικαστήριο εσωτερικά έγγραφα της Apple από τον περασμένο Απρίλιο που δείχνουν, ότι κάποιοι σε αυτή την εταιρεία… ξέρουν. Ξέρουν ότι ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων smartphones μειώνεται χρόνο με τον χρόνο και κυρίως, ξέρουν τι ζητά ο κόσμος: μεγαλύτερες οθόνες και πιο οικονομικές συσκευές.
Στην παρουσίαση του Phil Schiller, επικεφαλής Marketing της Apple, και συγκεκριμένα στο 4ο slide ο τίτλος ήταν «Οι καταναλωτές επιθυμούν αυτό που δεν έχουμε εμείς».
Και το slide αυτό δείχνει ότι, από τα 228 εκατομμύρια smartphones που είχαν πουληθεί στο χρονικό διάστημα που κατέγραφε η παρουσίαση, τα περισσότερα ήταν στο segment τιμής, κάτω των 300 δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα αφορούσαν οθόνες μεγαλύτερες των 4ων ιντσών.
Αυτό δείχνει πως ένα χρόνο πριν, η Apple έβλεπε πως πρέπει να κάνει αλλαγές. Με το iPhone 5C που προσπάθησε να το λανσάρει ως το «οικονομικό» iPhone, προφανώς δεν τα κατάφερε. Γιατί ούτε λιγότερο iPhone ήταν, ούτε πιο οικονομικό. Ίσως όμως να πλησιάζει η ώρα που η αμερικανική εταιρεία θα πάρει το αίμα της (και ο μερίδιο αγοράς) πίσω. Το πολλά υποσχόμενο iPhone 6, είναι προ των πυλών!!!
SMS @@@@ SMS @@@@ SMS @@@@ SMS
Τώρα που πλησιάζουν οι Δημοτικές
μήπως ο Πειραιάς εξελίσσεται
στον πλέον περιζήτητο δήμο της χώρας;
Κινέζοι, Ιάπωνες, Αμερικανοί και σύντομα
Κορεάτες συνωστίζονται στο λιμάνι.
Σε λίγο δεν θα έχει χώρο για τους Ολυμπιακούς!
Αύριο σας περιμένουμε στο Divani Caravel
Όλη η αγορά του InfoCom Security
…του InfoCom cloud
…και του Connected World
…θα είναι εκεί!
CU There!!!
Για αυτό είναι fit ο Μενέλαος
Εκεί στο Υπουργείο τρέχουν συνεχώς…
Σπριντ, Μαραθώνιος και ενίοτε ανώμαλος,
είναι μόνιμα στην ημερήσια διάταξη.
Μαζί με ολίγη άρση βαρών που συνοδεύεται με
…πολύ χαρτούρα και τεράστιες ποσότητες reports!
Ακούγεται ότι το πρόγραμμα άθλησης
…στο Υπουργείο ΥπΜΕΔι
….το καθορίζει Μηχανικός Πληροφορικής
και με την ιδιότητα της πρώην αθλήτριας.
Ο Γιώργος της «Ένωσης» «διάβασε τη φάση»
Και κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα για “γέμισμα”
στη μικρή περιοχή.
Να δούμε αν οι προωθημένοι πάρουν την πάσα
και τελειώσουν την φάση.
Θα εκπέμπουμε βέβαια καθημερινά…
τόσο από τη συχνότητα του
…Daily InfoCom, όσο και σε μόνιμη βάση
…πως λέμε 24Χ7
…από το www.infocom.gr