Σε 13 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) και σε επόμενη φάση προς άλλες 7 αγορές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη βόρειο Αφρική θα διανέμει η ΖΤΕ τα προϊόντα της μέσω του Πειραιά.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας η κατασκευή του Κέντρου Επισκευών και Επιστροφών, (το 8ο κέντρο παγκοσμίως για την ZTE) σχεδιάζεται για το 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την υπογραφή της συμφωνίας ο κινέζος πρέσβης Ζου Xiaoli προέβη σε μια «επίθεση φιλίας» στη χώρα μας, λέγοντας ότι πρέπει να εξετασθούν ευρύτερες συνεργίες μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Σιαολί σημείωσε ότι το λιμάνι του Πειραιά θα φέρει ευημερία στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει εξαιρετική γεωγραφική θέση, υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και δυναμικούς τομείς στην οικονομία. Συμπλήρωσε πως οι δύο οικονομίες δύναται να χαρακτηρισθούν συμπληρωματικές και μπορούν από κοινού να αναπτύξουν αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες. «Έχω ένα όνειρο» είπε επίσης ο κινέζος πρέσβης και πρόσθεσε «ονειρεύομαι τις Cosco, ZTE και Huawei να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Ένα άλλο όνειρο είναι ένα κινεζικό πολιτιστικό κέντρο στη χώρα σας. Ένα τρίτο όνειρο είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα να γίνουν πιο ανοιχτά σε κινέζους φοιτητές».
Στον Κινέζο πρέσβη απάντησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σημειώνοντας ότι «το όνειρο του πρέσβη είναι και δικό μας όνειρο».