Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στον OTE καθώς, τέσσερις εργάσιμες μέρες μετά την ανακοίνωσή τους, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 1.300 αιτήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος των χρημάτων που θα πάρει ένας εργαζόμενος που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα για τους υπαλλήλους οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως και το 2018, είναι 125.000 ευρώ (αναπλήρωση μισθού και αποζημίωση) χωρίς να περιλαμβάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές.
Στα υπόλοιπα προγράμματα, μεταξύ άλλων, ελκυστικό θεωρείται αυτό που αφορά στις καθαρίστριες (περίπου 230) και αυτό γιατί ο ΟΤΕ έχει αποφασίσει να δώσει την υπηρεσία αυτή σε τρίτους, όπως π.χ. εξαρχής έχει κάνει η θυγατρική του Cosmote. Έτσι, ο μέσος όρος χρημάτων που θα πάρει μια καθαρίστρια 4ωρης απασχόλησης, αν επιλέξει να αποχωρήσει, είναι της τάξεως των 50 χιλ. ευρώ, ενώ για τις πλήρους απασχόλησης το αντίστοιχο νούμερο είναι 100 χιλ. ευρώ.
Με βάση τις εκτιμήσεις δυνητικά τα προγράμματα εθελουσίας που ανακοινώθηκαν αγγίζουν περίπου 1.800 εργαζόμενους. Η διοίκηση του Οργανισμού αρχικά είχε εκτιμήσει ότι θα συμμετέχουν περί τους 1.000 με 1.100 εργαζόμενους και υπολογίζει το συνολικό κόστος στα 190 εκατ. ευρώ.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα της διοίκησης η εθελουσία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ότι όσοι θα εκδηλώσουν αρχικά ενδιαφέρον (η προθεσμία για αυτό είναι μέχρι το τέλος του μήνα) εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ενημερωθούν για το ποσό που δικαιούνται και θα κληθούν περί τα μέσα Δεκεμβρίου να αποφασίσουν τελεσίδικα και να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία.
Επιτυχία είχε σημειώσει και η περσινή εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ με την οποία αποχώρησαν 1.516 άτομα.