Ακανθώδης προοιωνίζεται ο δρόμος προς την ψηφιακή μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΤΤ Λεωνίδας Κανέλλος.
Η Ελλάδα έχει πάρει μεν παράταση μετάβασης από την επίγεια στην ψηφιακή μετάβαση μέχρι το τέλος του 2014, ωστόσο η μετάβαση της δημόσιας τηλεόρασης φαίνεται ότι θα είναι δύσκολη κι αυτό γιατί το υφιστάμενο δίκτυο της είναι απαρχαιωμένο.
Για να πετύχει τη μετάβαση η δημόσια τηλεόραση έχει δύο επιλογές: είτε να κάνει μια γενναία δαπάνη για την ανακαίνιση του δικτύου μετάδοσής της, είτε να «πατήσει» στο δίκτυο κάποιου ιδιώτη παρόχου.
Από την άλλη πλευρά, ο ιδιώτης πάροχος δεν έχει ακόμα αναδειχθεί καθώς ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πελάτες του δικτύου, με τον κο Κανέλλο να υποστηρίζει ότι με αυτό το θολό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνει ο διαγωνισμός (ο οποίος πρέπει να έχει γίνει έως τον Νοέμβριο του 2104). Εκτιμάται πάντως ότι μπορεί να είναι είτε η Digea, είτε η nova, είτε ο ΟΤΕ.
Το ενδεχόμενο πάντως να πέσει «ψηφιακό μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση, για τον Λεωνίδα Κανέλλο τουλάχιστον, είναι υπαρκτό αφού το πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης ορίζει ότι θα η αναλογική μετάβαση θα κλείνει από περιοχή σε περιοχή βάσει χρονοδιαγράμματος και η ΕΕΤΤ θα είναι υποχρεωμένη να κλείνει τους παράνομους αναλογικούς σταθμούς και φυσικά και τη δημόσια τηλεόραση αν θα ανήκει σε αυτούς.
Οι δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου της ΕΕΤΤ έγιναν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία κλήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.