Χωρίς διοίκηση θα παραμείνει ενδεχομένως, για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) .
Όπως είναι γνωστό η θητεία της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου και πλέον δεν λαμβάνονται αποφάσεις αν και παραμένουν ανοιχτά μείζονος σημασίας θέματα που άπτονται της αγοράς των Επικοινωνιών.
Το ενδιαφέρον είναι πως προκειμένου να προχωρήσει η αλλαγή των προσώπων τροποποιείται η διαδικασία επιλογής των μελών της ΕΕΤΤ προφανώς για να καταστεί ευκολότερο στην κυβέρνηση να τοποθετήσει στελέχη της επιλογής της και να μην χρειασθεί να εισέλθει σε διαβουλεύσεις με την αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα ενώ με βάση το ν.4070/2012 ο πρόεδρος οι αντιπρόεδροι και τα μέλη της ΕΕΤΤ επιλέγονταν με απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής μετά από εισήγηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο αφορά στα ΚΤΕΛ, ορίζεται ότι ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι επιλέγονται και διορίζονται από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Υποδομών και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Το νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή και ως εκ τούτου για να ψηφιστεί και να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ώστε να τεθεί σε ισχύ θα περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.
Έτσι, μεταξύ άλλων σε εκκρεμότητα παραμένει ο διαγωνισμός για την επιλογή των παρόχων δικτύου τηλεόρασης, υπόθεση που σχετίζεται με το ψηφιακό μέρισμα (αν και η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ΕΕΤΤ) ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση της καταγγελίας της Vodafone εναντίον της Cosmote για παραβίαση κανόνων ανταγωνισμού. Η νέα διοίκηση της ΕΕΤΤ θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για θέματα που άπτονται της ρύθμισης του ΟΤΕ καθώς και να εφαρμόσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις Επικοινωνίες που κυοφορείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.