Περιορισμένη χαρακτηρίζεται ακόμα η πρόοδος που έχει συντελεστεί αναφορικά με το άνοιγμα των διαδικασιών προκειμένου να υλοποιηθούν απρόσκοπτα οι επενδύσεις στην κινητή τηλεφωνία.
Η νέα διαδικασία για τις άδειες στους σταθμούς βάσης έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) όμως, όπως σημειώνεται από στελέχη της αγοράς της κινητής, για να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα χρειάζεται να αδειοδοτούνται 300 με 400 κεραίες μηνιαίως.
Την ίδια στιγμή κενά υπάρχουν και στη σχετική γραφειοκρατία με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια ορισμένα ζητήματα που άπτονται της ηλεκτροδότησης των σταθμών βάσεως ή των υφιστάμενων κεραιών που βρίσκονται σε δασικές περιοχές να ρυθμιστούν με νέες διατάξεις που θα περιληφθούν εμβόλιμα σε νομοσχέδιο που συζητείται το διάστημα αυτό στη Βουλή.
Παράλληλα, αναμένεται να ενταθεί η προσπάθεια για μείωση της φορολογίας στα κινητά προκειμένου μεταξύ άλλων να δοθεί ώθηση για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών. Η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) έχει θέσει εκ νέου στον υπουργό Οικονομίας το θέμα, αν και εκτιμάται πως στη φάση που διανύουμε ως χώρα δύσκολα θα υπάρξει θετική ανταπόκριση. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κόσμο ως προς το συνολικό φόρο που επιβάλλεται στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας (36 – 48%) και ενώ οι τιμές (χωρίς την φορολογία) μειώνονται αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από τον καταναλωτή.